Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso mahdolliset poikkeusaukioloajat täältä.

Lakisääteiset neuvottelut

Aluehallitus on päättänyt toteuttaa neuvottelut kuntakohtaisesti.

Hyvinvointialueen ja kuntien lakisääteiset neuvottelut

Laki hyvinvointialueesta 611/2021 (§14) velvoittaa kuntia ja hyvinvointialueita käymään neuvottelut tehtäviensä hoitamiseen liittyvästä yhteistyöstä, tavoitteista ja työnjaosta vähintään valtuustokausittain. Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä 612/2021 (§ 6–7) velvoittaa hyvinvointialueen neuvottelemaan vähintään kerran vuodessa alueen kuntien sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä tekevien toimijoiden kanssa hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä koskevista tavoitteista, toimenpiteistä, yhteistyöstä ja seurannasta.

Aluehallitus päätti 15.8. kokouksessaan toteuttaa neuvottelut kuntakohtaisesti. Vuosittain järjestettävät hyte-neuvottelevat järjestetään syksyisin.

Neuvotteluissa keskitytään kunnan ja hyvinvointialueen yhdyspintoihin, yhteisiin tavoitteisiin sekä yhteisen tietopohjan vahvistamiseen, kuntayhteistyösopimuksen yhteistyöryhmien sekä vastinparien tarkentamiseen. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen neuvottelut keskittyvät hyvinvointikertomusten ja -suunnitelmien prosessiin ja kolmen keskeisen painopisteen suunnitteluun. Painopisteitä ovat liikunnallisen elämäntavan edistäminen, mielen hyvinvoinnin vahvistaminen, sekä arjen turvallisuuden vahvistaminen. Neuvotteluissa käydään läpi myös hyte-kerrointa.

Yhteiskuntasuhdepäällikkö Anna-Liisa Heiskalalta saa lisätietoja neuvotteluista. Voit olla yhteydessä numeroon 050 312 5276 tai anna-liisa.heiskala@hyvaks.fi.