Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Toivakan perhekeskus

Perhekeskus tukee koko perheen hyvinvointia erilaisissa elämäntilanteissa, mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Palveluita tarjotaan yhteistyössä Keski-Suomen hyvinvointialueen, kuntien ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Perhekeskustoiminnan tavoitteena on vahvistaa lasten, nuorten ja perheiden voimavaroja ja osallisuuden tunnetta sekä kohdatuksi tulemisen kokemusta.

Ajankohtaista:

Seurakunnan päiväkerhoon ilmoittautuminen kerhokaudelle 2024–2025. Ilmoita lapsesi kerhoon elokuun 30.8 mennessä! Lisätietoja saat p. 040 356 6543 tai eija.kinnunen@gmail.com, Toivakan seurakunta, kasvatus

Vanhemmuuden tukipysäkki käynnistyy kesätauon jälkeen. Pysäkiltä saa keskusteluapua vanhemmuuteen, parisuhteeseen, lapsen kasvuun ja kehitykseen kynnyksettömästi. Lisätietoja tulossa.

Vakkari on suljettuna kesällä 21.6.–12.8.

Sähköinen perhekeskus palvelee koko kesän. Lisätietoja Sähköinen perhekeskus | Keski-Suomen hyvinvointialue (hyvaks.fi)

Perhekeskus Tammi toimii samassa osoitteessa Joutsan sote-keskuksen kanssa (Myllytie 12).

Perhekeskus Tammen syksyn toimintakalenteri 2024:

Tarkentuu elokuun alussa.

Palveluita ajanvarauksella:

Aikataulut tarkentuvat elokuun alussa.

NEPSY-PYSÄKKI - kohti sujuvampaa arkea.

Takkuaako arki? Haastaako suuret tunteet? Jumittavatko lähtötilanteet? Ovatko muutokset hankalia?

Tule keskustelemaan Nepsy-pysäkille! Pysäkillä saat ohjausta tilanteisiin, kun lapsiperheen jäsenellä on keskittymisvaikeuksia, tarkkaavaisuuden, toiminnanohjauksen tai aistisäätelyn haasteita.

Voit myös tutustua nepsy-tukimateriaaliin, kuten aistivälineisiin, visuaaliseen materiaaliin ja kirjallisuuteen.

Ohjaus kertaluonteista ja maksutonta. Yksi ohjauskerta noin 1½tuntia. Paikka: Joutsan sotekeskus, neuvolan sisäänkäynti, ryhmätila.

Ajanvaraukset Nepsy-pysäkille perhekeskuskoordinaattorilta p. 050 576 0233

VANHEMMUUDEN TUKIPYSÄKKI

Kaipaatko tukea arkeen? Haluatko keskustella vanhemmuudesta? Mietityttääkö kasvatusasiat?

Vanhemmuuden tukipysäkki on lapsiperheiden vanhemmille suunnattua ohjausta ja neuvontaa (1–3 kertaa).

Tukipysäkille voi tulla yksin tai yhdessä. Tukipysäkiltä saat vinkkejä, neuvontaa, kotitehtäviä tai ohjausta muihin palveluihin.

Yksi ohjauskerta n.1½tuntia. Paikka: Joutsan sotekeskus, neuvolan sisäänkäynti, ryhmätila. Myös etävastaanottomahdollisuus.

Ajanvaraukset perhekeskuskoordinaattorilta p. 050 576 0233. Tukipysäkki toimii myös etäyhteyksin koko hyvinvointialueen vanhemmille. Ajanvaraukset etäyhteydelle perhekeskuskoordinaattori p. 040 351 8062.

Apua ja tukea on saatavilla monin eri tavoin. Joskus sopivin tuki löytyy sähköisesti, joskus tarvitaan apua kasvokkain. Voit halutessasi keskustella etäperhetyöntekijän kanssa chatissa tai jättää yhteydenoton Pyydä apua -napin kautta. 

Etäperhetyöntekijä

Keskustele asiantuntijan kanssa lapsiperheiden arkeen liittyvistä asioista, helposti, matalalla kynnyksellä. Täältä saat vinkkejä arjen haasteisiin. Kysy ja keskustele rohkeasti. Vastaanotto palvelee arkisin kello 10.00–15.30. Keskustelu on luottamuksellista ja maksutonta kaikille lapsiperheille. Etäperhetyöntekijän työ on osa Keski-Suomen hyvinvointialueen sähköistä perhekeskusta. 

Sähköinen perhekeskus.


Lisätietoja: perhekeskuskoordinaattori Anu Piispanen p. 050 576 0233

Yhteystiedot

Jussilanpuisto 5B, 41660 Toivakka

Vakkari