Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso mahdolliset poikkeusaukioloajat täältä.

Seri-tukikeskus seksuaaliväkivallan uhreille

Seri-tukikeskus tarjoaa apua seksuaaliväkivaltaa kokeneille yli 16-vuotiaille henkilöille sukupuolesta riippumatta. Alle 16-vuotiaat ohjataan hoidettavaksi Kuopion yliopistollisen sairaalan lastentautien päivystykseen.

Seri-tukikeskuksen asiakkaana

Seri-tukikeskukseen ei tarvita lähetettä. Voit hakeutua hoitoon ja tutkimuksiin itse, omaisen kanssa tai viranomaisen ohjaamana yhden kuukauden sisällä seksuaalirikoksen tapahtumisesta. Sairaala Novan Seri-tukikeskukseen voit kuitenkin olla yhteydessä, vaikka tapahtuneesta olisi kulunut jo pidempään.

Kattavimmin keskuksen palvelut ovat käytössä arkisin kello 8–20, mutta vastaamme keskuksen päivystyspuhelimeen ja hoidamme kiireelliset asiat ympärivuorokautisesti, myös viikonloppuisin. Ennen Seri-tukikeskukseen saapumista toivomme, että soittaisit meille ennakkoon. Tavoitat meidät numerosta 014 269 8375.

Seri-tukikeskuksen palvelut ja asiantuntijat

Palvelut ovat maksuttomia ja ne on tarkoitettu kaikille seksuaalirikosten uhreille sukupuolesta riippumatta. Hoidon saamisen ehtona ei ole rikosilmoituksen teko, vaikka siihen kannustammekin.

Palvelumme sisältää oikeuslääketieteellisen näytteenoton, tilanteen kokonaisarvion, psyykkisen tuen lähipäivien selviytymiseen ja traumaattisesta kokemuksesta toipumiseen sekä jatkohoitosuunnitelman. Annamme tietoa myös kolmannen sektorin toimijoista ja tukea oikeusprosessin käynnistämiseen.

Keskuksessa sinua auttavat lääkäri ja kätilö sekä tarvittaessa myös psykologi, kriisityöntekijä, seksuaalineuvoja, sosiaalityöntekijä ja sairaalapastori.

Yhteystiedot

014 269 8375