Hyppää pääsisältöön

Tietoa Sairaala Novan hoitokeskukseen saapuvalle asiakkaalle

Klikkaa plus-ikonista lukeaksesi lisää hoitokeskuksen palveluista. 

Varatkaa riittävästi aikaa hoitokeskuskäynnillenne. Läheinen tai tukihenkilö voi tulla mukaanne.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautukaa tullessanne itseilmoittautumispisteessä. Tarvittaessa saatte apua palveluneuvojalta.

Hoitokeskuksen odotustila K2 on lähellä NOVA 2 sisäänkäyntiä. K2 odotustilaan kulku tapahtuu L-lohkon hissiaulan kautta.

Potilaskysely

Tulehduksellista reumatautia sairastavat potilaat täyttävät jokaisella käynnillään ennen lääkärin vastaanotolle tai hoitoihin menoa sähköisen kyselyn, jossa kartoitetaan mm. toiminta-ja liikuntakykyä, kipua ja yleisvointia. Kysely on potilaan kokonaistilanteen kartoitus hänen itsensä kuvaamana. Kysely palvelee hoidon suunnittelua ja antaa tietoa myös hoidon vaikuttavuudesta. Seurantakäynnille tulevat potilaat voivat täyttää kyselyn oma-aloitteisesti kirjautumalla sisään omilla henkilötunnuksillaan.

Ottakaa käynnillenne mukaan

  • Saamanne kutsukirje
  • Kela-kortti
  • Tiedot käyttämistänne lääkkeistä

Tilat

Hoitokeskuksessa on verhoilla eristettyjä vuode- tai tuolipaikkoja. Teillä on mahdollisuus radion kuunteluun. Voitte ottaa mukaan myös oman kannettavan laitteen.

K2 odotustilasta löytyy inva- sekä tavallinen wc. Hoitotilojen läheisyydessä eri kohdin on myös kolme inva-wc:tä, joissa voitte käydä hoitokäynnin aikana.

Image
Sininen potilastuoli, tippateline ja valkoinen pöytä.
Image
Sairaalasänky, valkoinen pöytä ja tippateline, jossa on tippalaskuri.


Vaatteet

Pääsääntöisesti voitte olla omissa vaatteissa hoitojen aikana. Hoitopaikalta löytyy naulakko, johon voi ripustaa esimerkiksi takin ja kassin. Hoitokeskuksen potilailla on käytettävissä myös pukuhuoneet naisille ja miehille K2 odotustilan yhteydessä. Pukuhuoneissa on lukittavia kaappeja, jonne voitte halutessanne jättää vaatteenne hoitokäynnin ajaksi.

Ruokailut

Hoitokeskuksessa on tarjolla välipalaa käytävällä olevassa välipalapisteessä. Käytettävissä on myös kahviautomaatti. Lounas on tarkoitettu useamman tunnin hoitokeskuksessa oleville potilaille.

Matkakulut

Matkakorvausta haetaan Kelan toimistosta. Jos terveydentilanne edellyttää muun kuin julkisen kulkuneuvon käyttöä, saatte sitä varten todistuksen sairaalasta.

Asiakas- ja potilasmaksut

Hoitomaksusta lähetetään lasku kotiin.

Puhelin

Matkapuhelimen käyttö on sallittua huomioiden potilastoverit.

Vaitiolovelvollisuus

Henkilökuntaamme sitoo vaitiolovelvollisuus ja toivomme myös teidän kunnioittavan tätä periaatetta toisten potilaiden kohdalla.

Tupakointi

Sairaalamme on savuton sairaala.

Hajusteet

Hajusteiden ja partavesien käyttö on kielletty.

Käsihygienia

Käyttäkää käytävillä olevia käsihuuhteita infektioiden ehkäisemiseksi.

Annamme hoitokeskuksessa erilaisia syövän hoitoon tarkoitettuja lääkehoitoja. Hoitoja annetaan sekä pistoksina että suonensisäisesti. Hoitovälit vaihtelevat viikosta kuukausiin. Potilaat käyvät myös verensiirroissa ja pienissä toimenpiteissä.

Sairaanhoitajat toteuttavat lääkärin suunnitteleman hoidon, seuraavat potilaan vointia ja antavat ohjeita esimerkiksi mahdollisten sivuvaikutusten lievittämiseksi. Hoitokeskuksen välittömässä läheisyydessä sijaitsee syöpätautien poliklinikalla, jossa lääkärin vastaanotolla seurataan tietyin väliajoin hoitojen vaikutusta sekä tehdään potilaalle jatkohoitosuunnitelma. Hoitajat voivat myös tarvittaessa konsultoida lääkäriä hoitoihin liittyvissä ongelmatilanteissa. Läheinen tai esimerkiksi tukihenkilö voi olla potilaan mukana hoidossa.

Tavoitteenamme on, että hoito olisi potilaalle mahdollisimman turvallista sekä henkisesti että fyysisesti. Potilas voi tarvittaessa keskustella tilanteestaan sairaanhoitajan ja lääkärin lisäksi muiden erityistyöntekijöiden kanssa. Hoitokeskuksesta voidaan ottaa yhteyttä sosiaalityöntekijään, fysioterapeuttiin, ravitsemusterapeuttiin, sairaalateologiin tai syöpäyhdistyksen neuvontahoitajaan potilaan tarpeen mukaan.

Keski-Suomen Syöpäyhdistyksen neuvontahoitajat käyvät hoitokeskuksessa myös säännöllisesti.

Puhelinaika suonensisäistä syöpälääkehoitoa saaville potilaille

  • p. 014 269 1034 ma-pe 8-14 (sihteeri ottaa vastaan soittopyynnön hoitajalle)
  • muina aikoina Syöpätautien ja verisairauksien sairaansijat p. 014 269 3716

Yhteistyöyksiköiden yhteystiedot

Verisuonikirurgiset potilaat tulevat tarvittaessa hoitokeskukseen nesteytykseen ennen alaraajojen verisuonten varjoainekuvausta ja/tai pallolaajennusta. Toimenpiteen jälkeinen seuranta tapahtuu hoitokeskuksessa tai operatiivisella osastolla riippuen potilaan voinnista.

Valmistelemme myös potilaat esimerkiksi maksan tai haiman koepalan ottoa varten sekä seuraamme heidän vointiaan toimenpiteen jälkeen.

Toimenpide potilaiden kokonaishoidon varsinainen suunnittelu tapahtuu lähettävän erikoisalan poliklinikalla tai osastolla.