Hyppää pääsisältöön

Operatiiviset sairaansijat

Operatiivisilla vuodeosastoilla on 81 potilaspaikkaa. Potilaat tulevat sairaalaan sekä kutsuttuna että päivystyksellisesti. 

Urologiset, thorax- eli rintaelinkirurgiset, verisuonikirurgiset, sekä plastiikkakirurgiset potilaat hoidetaan pääsääntöisesti 6. kerroksessa (K6 ja D6). Yleisimmät potilasryhmät ovat hyvänlaatuinen eturauhasen liikakasvu-, urologiset syöpä-, alaraajojen ja kaulavaltimon verenkiertohäiriö-, keuhkolohkojen poisto-, rintasyöpä-, krooniset haava- ja palovammapotilaat. 

Aistinelinpotilaista vuodeosastohoitoa tarvitsevat potilaat eli korva-, nenä- ja kurkkutaudit, hammas-, suu- ja leukakirurgia, sekä silmätaudit hoidetaan pääsääntöisesti 5. kerroksessa (K5). Gynekologiset kirurgiset potilaat hoidetaan myös pääsääntöisesti 5. kerroksessa (K5). 

Ortopedisiä, käsikirurgisia, jalkateräkirurgisia, sekä selkäkirurgisia aikuisia potilaita hoidetaan pääsääntöisesti 5. ja 6. kerroksessa (J5 ja C5). Suurin osa potilasta tulee kutsuttuna osastolle. 

Ruoansulatuskanavan leikkaukseen tulevia potilaita (suolisto, haima, maksa ja mahalaukku) hoidetaan pääsääntöisesti 6. kerroksessa (L6 ja E6). Osastolla hoidetaan myös muita ruuansulatuselinten ongelmia esimerkiksi haimatulehdus, sappirakon tulehdus, ja muita osastohoitoa vaativia potilaita. 

Yhteystiedot operatiivisille sairaansijoille 

  • Sairaansijat D6, K6, J5 (urologia, thorax- eli rintaelinkirurgia, verisuonikirurgia, plastiikkakirurgia sekä aistinelinpotilaat) p. 014 269 1015 
  • Sairaansijat J5, C5 (ortopedia ja käsikirurgia) p. 014 269 1036 
  • Sairaansijat E6, L6 (gastrokirurgia) p. 014 269 1037

Potilassiirto Sairaala Novaan

Yhteystiedot

Hoitajantie 3 40620 Jyväskylä

Pääsy liikuntaesteisillä. Helppo pääsy näkövammaisilla. Induktiosilmukka on.