Hyppää pääsisältöön

KS välinehuolto

Välinehuoltotoiminnalla estetään välineiden välityksellä tapahtuva infektioiden synty ja leviäminen. Välinehuollossa huolletaan potilaan hoidossa käytetyt monikäyttöiset instrumentit ja välineet lakien, asetusten ja standardien mukaisin prosessein.

Hyvinvointialueen välinehuoltotoiminta on keskitetysti hallinnoitu ja organisoitu. Välinehuollon henkilöstömäärä hyvinvointialueella on noin 100. Toimipisteet on hajautettu optimaalisesti palvelutuotannon toimintojen tarpeita palvellen. Hyvinvointialueen välinehuolto tarjoaa asiakkailleen myös keskitetyn välinehallinnan palvelut; välineistöön liittyvät asiantuntijapalvelut, välineiden huolto- ja korjauspalvelut (ostopalvelu) ja uuden välineistön hankinta.

Yksikkö tekee tiivistä yhteistyötä palvelutuotannon kanssa varmistaen tarkoituksenmukaiset ja laadukkaat välinehuoltopalvelut.

Välinehuollon tavoitteena on laajentaa välinehallinnan palvelut, Gemini-tuotannonohjausjärjestelmä ja laatujärjestelmä asteittain koko hyvinvointialueelle. Tällä hetkellä edellä mainitut toimivat täysimittaisesti Sairaala Novassa.

Välinehuolto ohjaa välinehuoltajaopiskelijoiden työelämässä oppimista sekä vastaanottaa ja arvioi välinehuoltajien näyttöjä.

Inspecta Sertifiointi Oy on myöntänyt Sairaala Novan välinehuollolle sertifikaatin, joka todentaa välinehuollon laatujärjestelmän täyttävän ISO 9001:2015 standardin vaatimukset.

Välinehuollon toiminnan esittelyvideot

Sairaala Novan välinehuolto (9min)

Sairaala Novan välinehuolto (3min)

Palveluaika

Vuorokauden ympäri

Vastuuhenkilöt

Hanna Peltola palvelujohtaja, Riikka Savolainen tuotantopäällikkö, Päivi Kataja-aho ja Eetu Kauppinen palveluvastaavat

Yhteystiedot

Hoitajantie 3, 40620 Jyväskylä

Pääsy liikuntaesteisillä