Hyppää pääsisältöön

Jyväskylä – opiskeluterveydenhuollon keskitetty toimipiste

Keski-Suomen hyvinvointialueen opiskeluterveydenhuollon keskitetty toimipiste palvelee osoitteessa Sepänkatu 3 B, Jyväskylä. Se on tarkoitettu Jyväskylän 2. asteen oppilaitoksissa opiskeleville, lukuun ottamatta aikuislukion yli 18-vuotiaita opiskelijoita ja oppisopimusopiskelijoita.

HUOM. Myös lukioilla on pääsääntöisesti omat toimipisteet, joiden yhteystiedot näkyvät lukioiden omilla nettisivuilla sekä Opiskeluterveydenhuollon Toimipisteet -listauksessa.

Aamuvastaanotto ja sairauslomatodistukset

Keskitetyssä toimipisteessä toimii maanantaista perjantaihin ajanvaraukseton aamuvastaanotto klo 8–11 pääsääntöisesti kerroksissa A ja B.

Voit tulla käymään missä tahansa mieltäsi painavassa asiassa ilman varattua aikaa. Sinun ei tarvitse ilmoittautua, terveydenhoitajat pyytävät vastaanotolle saapumisjärjestyksessä.

Sairauslomatodistuksen voit saada aamuvastaanotolla terveydenhoitajan arvion perusteella. Todistuksia ei kirjoiteta puhelimessa ilman erityistä syytä, eikä niitä myöskään kirjoiteta jälkikäteen. Terveydenhoitaja voi kirjoittaa sairauslomaa seuraavissa sairauksissa: flunssa, vatsatauti, päänsärky, migreeni, kuukautiskivut ja rokkotaudit. Muissa sairauslomaa vaativissa tilanteissa todistuksen kirjoittaa lääkäri tai esimerkiksi suoravastaanoton fysioterapeutti.

Huomioithan, sairastuessasi voit olla poissa opinnoista opettajan luvalla 3–5 päivää ilman erillistä todistusta. Työssäoppimispaikalle voit tarvita todistuksen jo ensimmäisestä poissaolopäivästä lähtien, joten toimi tuolloin ripeästi ja tule jo samana aamuna aamuvastaanotolle.

Ajankohtaista

Influenssa- ja koronarokotukset

Varsinainen influenssarokotusviikko on ohitse. Rokotuksen voit jatkossa saada aamuvastaanotolla tai muun käynnin yhteydessä. Rokotukseen ovat oikeutettuja riskiryhmiin kuuluvat sekä terveys- ja sosiaalialaa opiskelevat. Lisätietoja THL:n sivuilta.

(29.1.24)

Yhteystiedot

Sepänkatu 3 B 40720 Jyväskylä