Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Fysiatrian poliklinikka

Fysiatrian poliklinikalla keskitytään yksilön toimintakykyyn ja keskeisenä tavoitteena on toimintakykyä rajoittavien toimintahäiriöiden tutkiminen, ennaltaehkäisy, hoito ja kuntoutus. Yleisimmät potilasryhmät ovat eri sairauksista, vammoista tai muista syistä johtuvat tuki- ja liikuntaelinongelmaiset potilaat. Poliklinikka tarjoaa konsultaatiopalveluja eri erikoisaloille ja tekee tiivistä yhteistyötä etenkin ortopedian, työterveyshuollon ja neurologian kanssa.

Poliklinikalla työskentelevät fysiatrian erikoislääkärit, erikoislääkärin tutkintoa suorittavat lääkärit, fysioterapeutit ja liikuntafysiologi. Lääkärit toimivat asiantuntijoina hoidon ja kuntoutuksen suunnittelussa, toteutuksessa ja kuntoutustulosten arvioinnissa. Fysioterapeutit antavat laajasti palveluita eri potilasryhmille.

Poliklinikalla on kuntosali ja toimintakykylaboratorio. Kuntosalilla järjestetään yksilöohjauksen lisäksi ryhmäkuntoutusta. Toimintakykylaboratoriossa tehdään erityismittauksia kuten lihasvoimamittaukset, lihasten sähköisen toiminnan mittaukset, säären lihasaitioiden verenkierron mittaukset ja kävelyanalyysit. Tämän lisäksi osaamiskeskuksessa tehdään rannekanavaoireyhtymän mittauksia. Mittauksia tekevät liikuntafysiologi ja fysioterapeutit.

Osaamiskeskus järjestää aktiivisesti koulutusta sekä sairaalan sisäisesti että ulkoisesti Keski-Suomen alueen fysioterapiatoimijoille. Osaamiskeskus toimii myös fysioterapiaopiskelijoiden kliinisenä harjoittelupaikkana.

Palveluaika

Aukioloaika arkisin klo 8.00–15.30. Soittoaika arkisin kello 9–14.

Vastuuhenkilöt

ylilääkäri Annina Wannas

Yhteystiedot

014 269 1645

Hoitajantie 3, 40620 Jyväskylä