Hyppää pääsisältöön

Itsenäisyyspäivänä keskiviikkona 6.12. palvelemme pääsääntöisesti sunnuntain aukioloaikojen mukaisesti.

Westlog Oy:n hoitotarvikkeiden kotijakelun piiriin kuuluvat asiakkaat ovat joutuneet tietomurron kohteeksi

27.9.2023

Kotiinkuljetusyritys Westlog Oy on joutunut tietomurron kohteeksi.

Keski-Suomen hyvinvointialueen tiedossa on, että kahdella hyvinvointialueen sopimuskumppanilla on Westlog Oy alihankkijana. Westlog Oy toimittaa virtsa- ja ulosteinkontinenssituotteita ja diabetestuotteita hyvinvointialueen asiakkaille kotiin tai palveluasumisen yksikköön. Tunnetuimpia hyvinvointialueen asiakkailleen tilaamia tuotteita ovat Essity Oy:n toimittamat Tena-inkontinenssituotteet sekä Roche Diagnostics Oy:n diabetestuotteet.

Tietomurron laajuuden ja vaikutusten arviointi on kesken. Arvion mukaan tietomurto koskettaa ainakin satoja hyvinvointialueen asiakkaita. Tietomurron myötä asiakkaiden nimiä, yhteystietoja ja tietoja tehdyistä tilauksista on voinut päätyä ulkopuolisille tahoille. Samoin hyvinvointialueen tilauksia tekevien työntekijöiden nimiä, puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita on voinut päätyä ulkopuolisille.

Asiakkaiden ei tarvitse olla yhteydessä hyvinvointialueeseen tai tavarantoimittajiin. Kotiin kuljetettavien hoitotarvikkeiden käyttäjiä pyydetään kuitenkin kiinnittämään huomiota mahdollisiin petosyrityksiin. Kaikissa rikostapauksissa, kuten identiteettivarkauksissa, asiakkaan tulee olla yhteydessä poliisiin.

Westlog Oy on tehnyt tietomurrosta ilmoituksen Tietosuojavaltuutetun toimistoon, Kyberturvallisuuskeskukselle sekä poliisille. Hyvinvointialue on tehnyt tietoturvaloukkausilmoituksen Tietosuojavaltuutetun toimistoon ja pyytää lisäselvitystä asiaan sopimuskumppaneilta.

Keski-Suomen hyvinvointialue tiedottaa tarvittaessa lisää selvitysten edetessä.
Tietosuojavaltuutetun toimiston verkkosivuilta löytyy toimintaohjeita, jos asiakas on joutunut henkilötietoihin kohdistuvan tietoturvamurron kohteeksi.

Lisätietoja:

  • Jaana Piilonen, osastonhoitaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, jaana.piilonen(at)hyvaks.fi, p. 040 759 6011
  • Miia Paatola, hankinta- ja logistiikkajohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, miia.paatola(at)hyvaks.fi, p. 050 319 8003
  • Irma Latikka, tietosuojavastaava, Keski-Suomen hyvinvointialue, irma.latikka(at)hyvaks.fi, p. 040 014 7217