Hyppää pääsisältöön
Käsi kädessä.

Uutinen

Webinaari ammattilaisille vakavasti sairastuneiden potilaiden läheisten kohtaamisesta 8.2.

13.1.2023

Keski-Suomen sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille järjestetään Vakava sairaus koskettaa myös läheisiä - webinaari vakavasti sairastuneiden potilaiden sekä heidän läheistensä kohtaamisesta keskiviikkona 8.2.2023 klo 13–15.

Webinaari tarjoaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille lisätietoa siitä, miten he voivat kohdata potilaan, joka on saanut diagnoosin vakavasta tai loppuelämän sairaudesta, sekä hänen läheisensä. Webinaarissa käydään läpi, miten potilas voi elää hyvää elämää diagnoosista huolimatta, sekä miten ja mistä läheinen voi saada voimavaroja arkeensa.

Webinaarin järjestävät Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma sekä Keski-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry.

Potilaan läheiset ja omaiset kaipaavat tukea ja tietoa

Webinaari vastaa ammattilaisten tarpeeseen saada lisätietoa potilaan ja läheisten kohtaamisesta vakavan sairauden edessä. Tarve käy ilmi maakunnallisesta mielenterveys- ja päihdetyön verkostossa tehdystä kyselystä, jossa kartoitettiin ammattilaisten koulutustarpeita ikääntyneiden mielenterveys- ja päihdeasioihin liittyen. Myös FinFamin tekemä hyvinvointitutkimus vuodelta 2019 osoittaa, että omaiset kaipaavat tukea, tietoa ja osallisuutta läheisensä hoitoprosessin aikana.

– Läheiset ovat usein huolissaan sairastuneen voinnista ja he tarvitsevat huoleensa tietoa ja tukea. Yhteistyö ja avoin keskustelu läheisten ja ammattilaisten kesken auttaa ammattilaista huomioimaan läheisen voimavaroja ja jaksamista. Toivomme, että mahdollisimman moni työssään vakavasti sairaita henkilöitä ja heidän läheisiään kohtaava ammattilainen osallistuisi webinaariin, kertoo projektityöntekijä Maria Pynnönen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmasta.

Webinaarin sisältö:

13.00, avaus
13.00–13.45, Sairaus muuttaa elämää  – miten tukea sairastunutta ja läheisiä?, perhepsykoterapeutti Pirjo Salminen, Keski-Suomen hyvinvointialue
13.45–13.50, osallistujat voivat esittää kysymyksiä
13.50–15.00, Keski-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry:n esittely, toiminnanjohtaja Hanna Jylhä-Natri sekä omaistyöntekijä ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Anne-Riitta Merta, Keski-Suomen mielenterveysomaiset – FinFami ry
15.00, lopetus

Webinaariin ei ole ennakkoilmoittautumista, vaan ammattilaiset voivat osallistua siihen Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivulla olevan Teams-linkin kautta.

Linkkejä sairastuneiden läheisille:

Lisätietoja:

  • Maria Pynnönen, projektityöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, p. 040 571 5380, maria.j.pynnonen(at)hyvaks.fi