Hyppää pääsisältöön
Terveydenhoitaja kertoo asiakkaalle erilaisista ehkäisymenetelmistä.

Uutinen

Vuoden 2024 alussa aloittava keskitetty seksuaaliterveysyksikkö Äänekoskella parantaa pohjoisen Keski-Suomen asukkaiden seksuaaliterveyspalveluiden saatavuutta

11.12.2023

Keskitetty seksuaaliterveysyksikkö Äänekoskella palvelee Saarijärven, Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven, Kyyjärven, Pihtiputaan, Viitasaaren ja Äänekosken asukkaita.

Keskitetty seksuaaliterveysyksikkö Äänekoskella käynnistyy 1.1.2024. Keskitetyn yksikön tavoitteena on parantaa pohjoisen Keski-Suomen eli Saarijärven, Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven, Kyyjärven, Pihtiputaan, Viitasaaren ja Äänekosken seksuaaliterveyspalveluiden saatavuutta. Palvelu ei korvaa nykyisiä alueen omien neuvoloiden tarjoamia ehkäisy- ja perhesuunnittelupalveluja, vaan keskitetty seksuaaliterveysyksikkö toimii näiden palveluiden rinnalla. Henkilö voi valita, haluaako asioida omassa lähineuvolassa vai keskitetyssä seksuaaliterveysyksikössä.

– Haluamme keskitetyssä seksuaaliterveysyksikössä tarjota alueen asukkaille yhdenmukaista asiantuntijapalvelua muun muassa raskauden ehkäisyssä, raskauden keskeytyksissä, seksitautien hoidossa sekä lapsettomuus- ja sterilisaatioasioissa. Tavoitteenamme on kehittää palvelua kevään aikana, palveluvastaava Niina Romo selvittää.

Keskitetyssä seksuaaliterveysyksikössä voi asioida hoitajan vastaanotolla paikan päällä tai myös etänä. Ajanvaraus tapahtuu pohjoisen alueen neuvoloiden puhelinpalvelun kautta. Saarijärven, Kannonkosken, Karstulan, Kivijärven, Kyyjärven, Pihtiputaan, Viitasaaren ja Äänekosken äitiys-, lasten- ja perhesuunnitteluneuvoloiden sekä seksuaaliterveysyksikön ajanvarausnumero on 014 269 0180. Puhelinaika on maanantaista torstaihin kello 8–14 ja perjantaisin kello 8–12.  Äänekosken keskitetty seksuaaliterveysyksikkö sijaitsee Äänekosken terveysasemalla osoitteessa Terveyskatu 8.

Lisätietoja:
•    palveluvastaava Niina Romo, p. 040 515 8720, Keski-Suomen hyvinvointialue, neuvola- ja seksuaaliterveyspalvelut
•    palveluvastaava Anne Hakkarainen, p. 040 534 2664, Neuvola- ja seksuaaliterveyspalvelut, Äänekoski, Saarijärvi, Pihtipudas, Viitasaari, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Kannonkoski
•    palvelupäällikkö Tiina Kelin, p. 040 539 2584, Neuvola- ja seksuaaliterveyspalvelut