Hyppää pääsisältöön
Nuori pelaa älypelejä.

Uutinen

Viitasaarella Nepsy-pysäkiltä ja -kurssilta tukea perheenjäsenen neuropsykiatrisiin haasteisiin

2.10.2023

Viitasaaren perhekeskus Perhetuvalla eri toimijat järjestävät monipuolista toimintaa lapsiperheille.

Viitasaaren perhekeskus Perhetuvalla, osoitteessa Kennääntie 4, eri toimijat järjestävät monipuolista toimintaa lapsiperheille. Tänä syksynä lapsiperheiden vanhemmille on tarjolla muun muassa Nepsy-pysäkki ja -kurssi, jotka tarjoavat tietoa ja tukea perheenjäsenen neuropsykiatrisiin haasteisiin.

Nepsy-pysäkiltä tukea

Nepsy-pysäkki on avoinna perhekeskuksessa parillisilla viikoilla tiistaisin klo 13–15.30 ajanvarauksella. Pysäkiltä lapsiperheet saavat tukea ja ohjausta perheenjäsenen neuropsykiatrisiin haasteisiin. Pysäkille voi tulla keskustelemaan, kun perheenjäsenellä on keskittymisvaikeuksia, tarkkaavaisuuden, toiminnan ohjauksen tai aistisäätelyn haasteita. Nepsy-haasteet voivat ilmetä esimerkiksi lapsen suurina tunteina, normaalin arjen takkuisuutena tai hankaluuksina lähtö- tai muutostilanteissa. Pysäkki on osallistujille maksuton. Ajanvaraukset perhekeskuskoordinaattorin numeroon 040 661 0198.

Kurssilta tietoa ja vertaistukea vanhemmille, joiden 5–12-vuotiaalla lapsella on diagnosoitu ADHD

Perhekeskus Perhetuvalla järjestettävällä kurssilla on tarjolla tietoa ja vertaistukea vanhemmille, joiden 5–12-vuotiaalla lapsella on diagnosoitu ADHD. Strategia-vanhempainohjauskurssilla vanhemmat saavat tietoa ADHD:stä, sen syistä ja seurauksista, kuten siitä miten ADHD vaikuttaa lapsen toimintakykyyn ja koko perheeseen. Kurssilla saa myös käytännönläheisiä toimintaohjeita ja keinoja, joilla voi helpottaa arkea sekä tietoa erilaisista tukimuodoista.

Kurssilla on viisi tapaamista keskiviikkoisin 25.10.–22.11.2023 klo 17–19.30. Kurssille pyydetään ilmoittautumaan etukäteen 16.10. mennessä sähköpostiin kirsti.hakkinen(at)hyvaks.fi tai puhelimitse numeroon 040 186 4432. Kurssi on osallistujille maksuton.

Nepsy-pysäkistä ja -kurssista vastaa Keski-Suomen hyvinvointialue.

Perhetuvalla monipuolista toimintaa

Perhekeskus Perhetuvalla lapsiperheille on tarjolla myös muun muassa avoimia perhepäiviä, perhekahvila, lasten kerhoja sekä Vanhempain Olkkari. Seuraava Olkkarit ovat 24.10., 21.11. ja 12.12. klo 17–19. 

Perhekeskus on kohtaamispaikka lapsiperheille. Voit tulla käymään, ottaa yhteyttä
tai asioida sähköisesti. Palveluita järjestävät yhdessä hyvinvointialue, kunnat, seurakunnat ja järjestöt. Keski-Suomessa on useita perhekeskuksia, joista osassa toiminta on hyvinvointialueen koordinoimaa ja osa kuntien koordinoimaa.

Lisätietoja:
•    palvelupäällikkö Marja Lehtoranta, p. 050 597 8314, perhekeskustoiminta, Keski-Suomen hyvinvointialue
•    www.hyvaks.fi/asiointi/perhekeskukset