Hyppää pääsisältöön

Uutinen

Tukea mielenterveyteen chatista Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaille

8.3.2023

Oletko huolissasi mielenterveydestäsi tai kaipaatko apua ja tukea mieltä kuormittavissa asioissa? Koetko, että voisit hyötyä 1–3 kerran keskustelutuesta? Sinun ei tarvitse pärjätä yksin – tule chattiin!

Mielenterveyden maksuton chat-palvelu on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneille Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisten asukkaille. 

Keski-Suomen hyvinvointialue tarjoaa uuden, matalan kynnyksen chat-palvelun, jossa asukas voi keskustella mielenterveyden ammattilaisen kanssa mieltä painavista asioista ilman ajanvarausta. Asukas voi tulla keskustelemaan chattiin kiireettömissä asioissa arkisin klo 8.30–15.30. Chat-keskustelun voi vaihtaa tarpeen tullen myös videopuheluksi. Maksuton palvelu on avoinna Keski-Suomen digitaalisessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa Omaks.fi:ssa. Chat toimii nimettömästi, mutta ammattilainen voi keskustelun perusteella pyytää asiakasta tunnistautumaan jatkohoidon sopimiseksi lähipalveluihin.

– Vaikka keskustelemme etäyhteyden avulla, niin olennaista on kohtaaminen ja kuulluksi tuleminen. Ruudun takana sinua varten on ammattilainen, jonka kanssa voit tulla pohtimaan mieltä kuormittavia asioita. Chattiin voi tulla helposti vaikka kotisohvalta käsin. Kokemuksemme mukaan moni asiakkaista hyötyy jo parista keskustelukerrasta. Kannattaa tulla juttelemaan matalalla kynnyksellä, kannustavat chatissa työskentelevät mielenterveyden ammattilaiset. 

Chat on osa digitaalisten mielenterveys- ja päihdepalveluiden kehittämistä

Mielenterveyden chat-palvelu on tällä hetkellä Jyväskylän, Uuraisten ja Hankasalmen asukkaiden käytössä, mutta palvelun on tarkoitus laajentua myöhemmin myös muualle hyvinvointialueelle.

Palvelu on osa Keski-Suomen hyvinvointialueen Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman tekemää työtä, jossa kehitetään olemassa olevien mielenterveys- ja päihdepalveluiden rinnalle digitaalisia mielenterveyden palveluita. Tavoitteena on tunnistaa asiakkaan avuntarve eri palveluissa sekä vahvistaa asiakkaan hoitoon ja palveluihin pääsyä helpommin ja varhaisemmassa vaiheessa. 

Mikäli tarvitset apua kiireellisesti, ole yhteydessä oman alueesi terveysasemaan tai sosiaali- ja kriisipäivystykseen.

Lisätietoja:

  • Jani Korpela, projektipäällikkö, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 728 6161, jani.a.korpela(at)hyvaks.fi