Hyppää pääsisältöön
Lääkäri istuu tuolissa nojaten päätä käteensä ja katsoo hymyilleen potilasta.

Uutinen

Terveystalo alkaa tuottaa Huhtasuon terveysasemapalvelut – asiakkaan asiaa ratkotaan ensimmäisestä yhteydenotosta alkaen

1.12.2023

Terveystalo vastaa Jyväskylän Huhtasuon terveysasemalla yleislääkäri- ja hoitajapalveluista sekä kouluterveydenhuollon ja neuvolan lääkäripalveluista 4.12. alkaen.

 Terveysasemalta saa jatkossa samat palvelut kuin ennenkin, mutta toimintamalleja kehitetään entistä sujuvammiksi. Huhtasuon terveysaseman aukioloaikoihin tai yhteystietoihin ei tule muutoksia.

Keski-Suomen hyvinvointialue, Huhtasuon terveysasema ja Terveystalo ovat valmistelleet palveluntuotannon aloittamista tiiviissä yhteistyössä. Huolellisesta valmistelusta huolimatta on mahdollista, että toiminnan alkuvaiheessa ilmenee haasteita, jotka näkyvät asiakkaille. Terveystalo toivoo asiakkailta kärsivällisyyttä toiminnan käynnistysvaiheessa. 

Tiimimalli sujuvoittaa asiointia 

Jatkossa Huhtasuon terveysasemalla toimitaan tiimimallilla. Tiimimallissa hoitajat ja lääkäri muodostavat moniammatillisen tiimin, joka pyrkii yhdessä ratkaisemaan asiakkaan asian joko kokonaan tai mahdollisimman pitkälle jo ensimmäisessä yhteydenotossa. Mallin tarkoitus on vähentää asiakkaan odotusaikaa ja tarpeettomia välivaiheita, jotka eivät edistä asian hoitamista. 

“Käytännössä tiimimalli toimii niin, että kun asiakas ottaa yhteyden terveysasemalle esimerkiksi soittamalla tai Omaolo-oirearvion kautta, hoitaja alkaa heti selvittää hänen hoidontarvettaan. Yhteydenoton syystä riippuen hoitaja voi joko ratkaista asian itse, konsultoida lääkäriä tai varata asiakkaalle lähivastaanottoajan”, kuvaa Terveystalon Kumppanuusratkaisuiden ylilääkäri Paula Reponen. 

”Monia asioita on mahdollista ja järkevää hoitaa ilman fyysistä käyntiä terveysasemalla. Asiakkaille tiimimallin toiminta tarjoaa sujuvampaa asiointia, minkä lisäksi se vapauttaa lähivastaanottoja niille asiakkaille, jotka niitä aidosti tarvitsevat”, hän jatkaa. 

Yhteyden terveysasemalle saa jatkossakin puhelimitse tai Omaolon kautta 

Röntgen- ja ultraäänitutkimukset tehdään 4.12. alkaen hyvinvointialueen omissa kuvantamisen yksiköissä. Huhtasuolta asiakkaat saavat ensisijaisesti lähetteen Kyllön ja Palokan terveysasemien röntgeniin. Laboratoriotutkimukset otetaan entiseen tapaan Fimlabin näytteenottopisteissä. 

Terveysaseman palvelut säilyvät entisessä osoitteessa Nevakatu 1 eikä puhelinnumerokaan muutu. Asiakkaat saavat yhteyden terveysasemaan oirearvio Omaolon (https://www.hyvaks.fi/asiointi/omaolo-valtakunnallinen-sosiaali-ja-terveydenhuollon-verkkopalvelu) kautta tai puhelimitse 014 266 0121. 

Lisätietoja: