Hyppää pääsisältöön

Uutinen

Syöpään sairastuneiden ensitietopäivästä luotettavaa ja oikea-aikaista tietoa syöpäsairauden kanssa eläville 4.4. Sairaala Novassa

27.3.2024

Ensitietopäivässä käsitellään muun muassa syöpäpotilaan hoitoja, henkisen tuen tarvetta, sosiaaliturvaa, kuntoutumista ja ravitsemusta.

Syöpään sairastuneille henkilöille järjestetään ensitietopäivä Keski-Suomen Sairaala Novassa (Hoitajantie 3, Jyväskylä) torstaina 4.4. klo 13–16. Myös sairastuneen läheiset ovat tervetulleita mukaan.

Tilaisuuteen voi osallistua etänä tai tulemalla paikan päälle Sairaala Novan luentosaliin (1. kerros, lohko C1). Ilmoittautuminen päättyy sunnuntaina 31.3. Ilmoittautua voi netissä, sähköpostitse maiju.e.vuori@hyvaks.fi tai puhelimitse 040 685 0556. Tilaisuus toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään 20 henkilöä.

Sairaus koskettaa elämän kaikkia osa-alueita

Syöpädiagnoosilla on pysäyttävä vaikutus ihmisen mieleen. Vakavan sairauden kanssa ei tarvitse pärjätä yksin ja on todella tärkeää saada luotettavaa ja oikea-aikaista tietoa haastavaan elämäntilanteeseen. Tieto parhaimmillaan hälventää sairauden tuomaa pelkoa ja antaa uutta näkökulmaa usein hyvin toivottomiltakin tuntuviin ajatuksiin.

– Moni sairastunut kuvailee, että syöpädiagnoosin varmistuttua ja hoitojen alettua ei vain ole aikaa miettiä asioita, vaan prosessi etenee vauhdilla. Sairastuneesta ihmisestä voi tuntua kuin katselisi omaa elämäänsä ulkopuolisin silmin. Kokemusten jakaminen, omien tunteiden kohtaaminen ja tiedon saaminen ovatkin ensiarvoisen tärkeää sairauden aikana ja sen jälkeen, painottaa neuvontahoitaja Elina Valkonen Keski-Suomen Syöpäyhdistys ry:stä.

Tarkempaa tietoa ensitietopäivän ohjelmasta, puhujista ja ilmoittautumisesta tapahtumasivulta

Lisätietoja:

Maiju Vuori, kliinisen hoitotyön asiantuntija, Keski-Suomen hyvinvointialue, konservatiivinen palvelualue, maiju.e.vuori@hyvaks.fi, 040 685 0556, www.hyvaks.fi

Elina Valkonen, neuvontahoitaja, Keski-Suomen Syöpäyhdistys ry, elina.valkonen[at]kessy.fi, p. 050 346 7170, www.keski-suomensyopayhdistys.fi