Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Uutinen

Suun terveydenhuollon digitaaliset palvelut ovat laajentuneet

17.6.2024

Useissa Keski-Suomen kunnissa vanhemmat voivat varata ajan 1-, 3- ja 5-vuotiaiden suun terveydenhuollon määräaikaistarkastukseen myös verkossa, ilman puhelinsoittoa. Lisäksi 1-vuotaiden määräaikaistarkastus on nyt mahdollista toteuttaa videovastaanotolla.

Määräaikaistarkastusaika voidaan varata 2 kuukautta ennen ja 8 kuukautta jälkeen lapsen syntymäkuukauden. Perheille ei enää lähetetä erillisiä kutsuja pienten lasten suun terveydenhuollon määräaikaistarkastuksiin. 

Alla on kuvattu tarkemmin suun terveydenhuollon verkkoajanvarausmahdollisuuksia. Verkossa voi tehdä ajanvarauksen minä päivänä vain ympäri vuorokauden. Palvelu on maksuton ja vaatii vahvan tunnistautumisen. 

1-vuotiaiden videovastaanotto 

1-vuotiaiden lasten suun terveydenhuollon määräaikaistarkastukseen huoltaja voi varata videovastaanottoajan Digitaalisen asiointipalvelun kautta seuraavissa kunnissa: Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Multia, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen. Muissa kunnissa 1-vuotiaiden lasten määräaikaistarkastus toteutetaan hammashoitolassa. 

1-vuotiaiden videovastaanottoa pitää hyvinvointialueen hammashoitaja. Molemmat vanhemmat voivat osallistua vastaanotolle tarvittaessa eri paikoista. 1-vuotiaiden videovastaanotto on pääosin ohjaus- ja neuvontakäynti ja tarkastus tehdään keskustellen. Vastaanotolla vanhemmat saavat tietoa lapsen suun terveydestä ja omahoidosta.  

Tarvittaessa lapselle varataan aika hammashoitolaan, jos keskustelun pohjalta siihen tarvetta ilmenee. 

1, 3 ja 5-vuotiaiden suun terveydenhuollon määräaikaistarkastus hammashoitolassa 

1-, 3- tai 5-vuotiaan lapsen suun terveystarkastukseen voi varata ajan verkossa Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisen lisäksi nyt myös useissa muissa Keski-Suomen kunnissa. Eri potilastietojärjestelmistä johtuen eri kunnissa aika varataan eri asiointipalvelujen kautta.  

Alla on lueteltuna kunnat, joissa määräaikaistarkastuksen verkkoajanvaraus on tällä hetkellä mahdollista sekä linkit kyseisissä kunnissa käytettävään ajanvarauspalveluun. 

  • Hankasalmi, Joutsa, Jyväskylä, Keuruu, Konnevesi, Laukaa, Multia, Muurame, Petäjävesi, Toivakka ja Uurainen: Digitaalinen asiointi  

Aikojen tarkastaminen ja peruminen verkossa 

Yllä mainituissa ajanvarauspalveluissa kuntalaiset pystyvät tarkastamaan omat ja lapsensa suun terveydenhuoltoon varatut vastaanottoajat. Suurimman osan ajoista voi myös perua verkossa.    

Lisäksi suun terveydenhuollon Hitportal-asiointipalvelu on käytössä seuraavien kuntien asukkaille: Jämsä, Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Pihtipudas, Saarijärvi ja Viitasaari

Hitportal-asiointipalvelun kautta voi tarkistaa omat varatut vastaanottoajat sekä siirtää tai perua ne. Siellä voi myös viestitse olla yhteydessä omaan hammashoitolaan ja täyttää esitietokyselyn. 

Digitaaliset palvelut tuovat joustavuutta asiointiin 

Verkkoajanvaraus sujuvoittaa ajan varaamista, koska ajan voi varata vuorokauden ympäri, eikä se vaadi puhelinsoittoa. Digitaalisten asiointimahdollisuuksien laajentaminen on osa hyvinvointialueen strategian mukaista toimintaa, jota kehitetään jatkuvasti perinteisten asiointikanavien rinnalla.   

Tutustu digitaalisiin asiointimahdollisuuksiin tarkemmin verkkosivulla hyvaks.fi/asioi-sahkoisesti

Lisätietoja:  

  • Noora Hänninen, osastonhoitaja suun terveydenhuollon keskitetyt palvelut, 050 514 1162, noora.hanninen@hyvaks.fi