Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Aluekierros hyvinvointialueille

Uutinen

Sote-ministerityöryhmän hyvinvointialueiden valmisteluun liittyvä aluekierros saapuu Keski-Suomeen pe 29.10.

15.10.2021

Keski-Suomen tilaisuuteen osallistuvat kuntaministeri Sirpa Paatero (läsnä) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (etäyhteydellä).

Hyvinvointialueiden valmisteluun liittyvä aluekierros järjestetään kaikilla hyvinvointialueilla ja Helsingin kaupungissa loka-marraskuussa 2021. Aluekierros saapuu Keski-Suomeen pe 29.10.2021, johon osallistuvat kuntaministeri Sirpa Paatero (läsnä) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (etäyhteydellä). Ministeriön virkakunnasta paikalla ovat johtaja Taina Mäntyranta (Sosiaali- ja terveysministeriö, STM), neuvotteleva virkamies Salme Kallinen (STM), johtaja Minna Saario (STM), neuvotteleva virkamies Merja Niemi (opetus- ja kulttuuriministeriö, OKM), finanssineuvos Ville-Veikko Ahonen (Valtiovarainministeriö, VM) sekä erityisasiantuntija Jari Mäkäläinen (VM). Etäyhteydellä ministeriöstä ovat pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka (Sisäministeriö, SM) ja alivaltiosihteeri Päivi Nerg (VM).

Valtakunnallisella kierroksella ovat mukana sote-ministerityöryhmän ministerit Krista Kiuru, Sirpa Paatero, Hanna Sarkkinen, Thomas Blomqvist, Antti Kaikkonen ja Annika Saarikko sekä sosiaali- ja terveysministeriön, valtiovarainministeriön, sisäministeriön ja opetus- ja kulttuuriministeriön virkahenkilöt. 

Aluekierroksen tavoitteena on välittää ajantasaista tietoa ja keskustella sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen sisällöistä sekä toimeenpanosta hyvinvointialueilla. Tilaisuuksien aiheena on myös tammikuussa ensimmäistä kertaa järjestettävät aluevaalit.

Tilaisuus järjestetään hybridinä. Paviljonkiin kutsutaan Keski-Suomen hyvinvointialueen väliaikaisen valmistelutoimielimen, jaostojen, poliittisen seurantaryhmän sekä yhteistoimintaelimen jäsenet, kunnanvaltuustojen puheenjohtajat, kunnanhallitusten puheenjohtajat, kunnanjohtajat, perusturva- ja sote-johtajat sekä sote-kuntayhtymien johtajat sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtaja, hallituksen puheenjohtaja ja kuntayhtymän johtaja, Keski-Suomen liiton edustajat sekä Keski-Suomen sote-uudistuksen hanketyöntekijät.  

Ohjelma

Kahvitarjoilu klo 13 alkaen Paviljongin ravintola Fanerissa, 3 krs

 • Klo 14.00, Tervetulosanat
  • Tuija Koivisto, 2. varapuheenjohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, väliaikainen valmistelutoimielin
 • Klo 14.05, Sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistus sekä hyvinvointialueiden käynnistyminen, kuntaministeri Sirpa Paatero, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (etäyhteydellä)
 • Klo 14.30, Kysymykset ministereille
 • Klo 14.40-15.00, ministerit siirtyvät median haastateltaviksi
 • Klo 14.40, Keski-Suomen hyvinvointialueen valmistelu
  • Kati Kallimo, puheenjohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, väliaikainen valmistelutoimielin
 • Klo 15.05, Valtioneuvoston ja hyvinvointialueiden yhteistyö toimeenpanossa
  • Toimeenpanon tiekartta, tilannekuva ja organisointi
  • Hyvinvointialueiden rakentumisen tuki ja rahoitus
  • Pelastustoimi osana hyvinvointialuetta
  • Keskustelua ja kysymyksiä
 • Klo 16.00, Tilaisuuden päätös, Tuija Koivisto, 2. varapuheenjohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue, väliaikainen valmistelutoimielin

Ilmoittautuminen ja tiedot osallistumisesta etänä 

Kutsut ovat lähteneet sähköpostitse 15.10.2021 Paviljonkiin kutsutuille. 

Osallistu ja seuraa etänä

Tilaisuutta voi seurata avoimesti verkkolähetyksenä kello 14 alkaen tapahtumasivullamme tai Sosiaali- ja terveysministeriö – YouTube-kanavalla. Tapahtumasivulla voit seurata ja osallistua tilaisuuteen etäyhteydellä, kommentit ja kysymykset voit jättää Menti.com-sovelluksen kautta, jonne sinut ohjataan tapahtumasivulla

Mikäli emme pysty vastaamaan kaikkiin kysymyksiin, kokoamme ne Usein kysytyt kysymykset -sivulle.

Sosiaalisessa mediassa kiertuetta voi seurata tunnisteilla:

#Aluekierros2021 #hyvinvointialueet #soteuudistus #sote #pelastustoimenuudistus #pelastustoimi #sotemaakuntakierros #hyvaks #hyväarkikaikille

Lue lisää soteuudistus.fi:ltä: Aluekierros hyvinvointialueilla 19.10-17.11.2021

Lisätietoja:

 • Tilaisuuden puheenjohtaja: Tuija Koivisto, tuija.koivisto(at)keuruu.fi, p. 040 513 5821
 • Tilaisuuden yhteyshenkilö: Kia Paasivirta, kia.paasivirta(at)ksshp.fi
 • Viestinnän yhteyshenkilö: Sanna-Riikka Koponen, sanna-riikka.koponen(at)jyvaskyla.fi, p. 050 598 8481

Uutista muokattu 19.10.2021 klo 8.45. Keski-Suomeen saapuvien ministereiden ja virkakunnan tiedot lisätty.
Uutista muokattu 26.10.2021 klo 13.03. Tapahtumasivun verkkosivuosoite lisätty.