Hyppää pääsisältöön
Henkilöitä istumassa sohvalla

Uutinen

Sivistystoimen, järjestön tai seurakunnan toimija: tilaa kokemusasiantuntija työtehtävään – nyt se on entistäkin helpompaa

3.10.2023

Kokemusasiantuntijoiden tiedon ja osaamisen avulla voidaan esimerkiksi kehittää palveluja ja vahvistaa asiakaslähtöistä työskentelyä.

Keski-Suomessa on koulutettuja kokemusasiantuntijoita erilaisilla kokemustaustoilla. Kokemusasiantuntija on kokemusasiantuntijakoulutuksen käynyt henkilö, jolla on omakohtainen kokemus fyysisestä tai psyykkisestä pitkäaikaissairaudesta, vammautumisesta, riippuvuuksista tai muusta haastavasta elämäntilanteesta joko sairastavana, toipuneena, kuntoutuvana, palveluita käyttäneenä tai läheisenä.  

Yhdessä ammattilaisen kanssa työskentelevillä kokemusasiantuntijoilla voi olla suuri vaikutus palveluiden kehittämisessä asiakaslähtöisemmiksi sekä merkitys ammattilaisten asiakasymmärryksen lisäämisessä.   

Kokemusasiantuntijan voi nyt tilata työtehtävään helposti verkkolomakkeella. Tilaajan ei tarvitse tietää, löytyykö tietyllä taustalla olevaa kokemusasiantuntijaa, vaan koordinaattorit etsivät tehtävään mahdollisimman hyvin sopivan kokemusasiantuntijan sekä yhdistävät tilaajan ja kokemusasiantuntijan. Tilaaja maksaa kokemusasiantuntijan palkkion ja matkakorvaukset. 

Kaikki kokemusasiantuntijat ovat tehneet vaitiolositoumuksen ja toimeksiantosopimuksen Keski-Suomen hyvinvointialueelle. 

Kokemusasiantuntijan tilauslomakkeeseen pääset tästä. Kokemustalon koordinaattorit auttavat myös sopimus- ja palkkionmaksuasioissa. 

Lue lisää kokemusasiantuntijoista Keski-Suomen hyvinvointialueella.  

Lisätietoa: 

Annukka Harjula, koordinaattori, Kokemustalo, annukka.harjula(at)kokemustalo.fi 

Maaret Kokkonen, koordinaattori, Kokemustalo, maaret.kokkonen(at)kokemustalo.fi