Hyppää pääsisältöön
Talvista kaislikkoa

Uutinen

Siirto Iltaruskosta korvaaviin tiloihin jatkuu toistaiseksi

11.1.2024

Pylkönmäellä sijaitsevasta Iltaruskon palvelutalosta siirretyt asukkaat jatkavat Karstulan Marjarannan tiloissa toistaiseksi. Tilannetta tarkastellaan uudelleen ensi viikolla.

Saarijärven kaupunki on tuonut Iltaruskon viilentyneisiin huoneisiin lisälämmittimiä, joiden avulla huoneissa on saavutettu riittävä sisälämpötila. Mittaukset on tehty 10.1., jolloin ulkolämpötila on ollut nollan tienoilla.

Tulevalle viikolle (15.1.–21.1.) on ennustettu keskimäärin 20 asteen pakkaslukemia. Tällöin voidaan paremmin arvioida, onko lämpötilojen korjaantuminen riittävä myös pakkasjaksolla. Iltaruskon tilannetta arvioidaan seuraavan kerran keskiviikkona 17.1.2024.

Keski-Suomen hyvinvointialue siirsi perjantaina 5.1. Iltaruskon 17 asukkaasta seitsemän henkilöä hyvinvointialueen toiseen yksikköön Karstulaan, kun lämpötila Iltaruskossa laski paikoin liian alhaiseksi. Tämän jälkeen Iltaruskoon jääneiden asukkaiden tiloja on tarkkailtu tehostetusti, ja tarvittaessa lisäsiirtoihin on ollut jatkuva valmius. 

Iltarusko on Keski-Suomen hyvinvointialueen 19-paikkainen ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikkö. Kiinteistön omistaa Saarijärven kaupunki. 

Lisätiedot: 

Keski-Suomen hyvinvointialue:
•    vastuualuejohtaja Tuija Koivisto, Koti- ja asumispalvelut, p. 040 513 5821 tai 
•    palvelupäällikkö Tiina-Emilia Seppänen, p. 050 4771 907