Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Potilastietojärjestelmän päivitys 27.–28.4.2024 hidastaa päivystyspotilaiden hoitoprosesseja Sairaala Novassa, Laukaassa ja Keuruulla

25.4.2024

Potilastietojärjestelmän käyttökatko aiheuttaa hyvinvointialueen palveluiden hidastumista erityisesti Sairaala Novan päivystyksessä sekä Laukaan ja Keuruun kiirevastaanotoilla.

Käyttökatko aiheutuu potilastietojärjestelmän päivityksestä, joka alkaa lauantaiaamuna 27.4.2024 kello 8.00. Käyttökatkon arvioitu kesto on 24 tuntia. Katko saattaa jatkua myös arvioitua pidempään.   

Käyttökatkon aikana järjestelmä on katselutilassa ja potilaisasiakirjamerkinnät tehdään paperille. Käsin kirjaamisen vuoksi potilaiden hoitoprosessit tulevat olemaan katkon aikana hitaampia, jolloin päivystys voi ruuhkautua. 

– Kiireettömissä tilanteissa, joissa vaiva ei vaadi välitöntä hoitoa, toivomme asiakkaidemme odottavan maanantaihin ja hakeutuvan hoitoon omalle terveysasemalleen. Muun muassa kiireettömissä reseptien uusimisissa ja sairauslomatodistusten hakemisessa tulisi ensisijaisesti olla yhteydessä omaan terveysasemaan sen ollessa auki, muistuttaa päivystyksen ja ensihoidon palvelujohtaja Afra Prokki.   

Ennen päivystykseen lähtöä, soita maksuttomaan päivystysapunumeroon 116 117. Puhelimeen vastaa terveydenhuollon ammattihenkilö, joka arvioi vaivan kiireellisyyden ja antaa tarvittaessa hoito- sekä toimintaohjeita.  

Hätätilanteissa ja kiireellisissä tilanteissa hoitoon on hakeuduttava välittömästi – soita 112 

  • Hätätilanteissa ihminen on hengenvaarassa. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi sydänpysähdys tai tajuttomuus.
  • Kiireellisissä tilanteissa oireita ovat esimerkiksi uudet halvausoireet, kova rintakipu tai hengitysvaikeus, iso vamma ja luunmurtuma, runsas verenvuoto (esimerkiksi verioksennus tai nenäverenvuoto), äkillisesti alkanut kova tai paheneva vatsakipu, tajunnan tason heikkeneminen, äkillinen sekavuus, äkillisesti alkanut kova päänsärky, korkea kuume (yli 38 °C) alle kolmekuisella lapsella, äkillisesti alkanut allerginen reaktio, lääke- tai muu myrkytys, silmävamma, äkilliset tai voimistuvat psykoosi- ja maniaoireet, äkilliset tai voimistuvat kuolemantoiveet tai itsemurha-ajatukset. 

Lisätietoja: 

  • Afra Prokki, palvelujohtaja, päivystys ja ensihoito, afra.prokki(at)hyvaks.fi, p. 0142693338