Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Kaksi pelastajaa ja piirroshahmoja

Uutinen

Päivä Paloasemalla -tapahtuma järjestetään ensi kertaa myös keväällä – Keski-Suomesta mukana kolme paloasemaa

29.4.2024

Iloista ja elämyksellistä Päivää Paloasemalla vietetään lauantaina 4.5. Keski-Suomen hyvinvointialueelta mukana ovat Jyväskylän VPK, Jämsänkosken VPK ja Äänekosken VPK.

Päivä Paloasemalla on suuri valtakunnallinen turvallisuustapahtuma, jossa viihdytään ja opitaan paloturvallisuustaitoja. Tätä pelastusalan suurinta yleisötapahtumaa testataan nyt ensi kertaa keväisenä ajankohtana.

Koska keväistä versiota testataan nyt ensimmäistä kertaa, mukana on totuttua pienempi määrä paloasemia: yhteensä 56 paloasemaa ympäri Suomen. Keski-Suomen hyvinvointialueella yleisöohjelmaa järjestävät Jyväskylän VPK (Antinniityntie 1), Jämsänkosken VPK (Isännöitsijänsilta) ja Äänekosken VPK (Pitkäkatu 23).

Jyväskylän VPK:ssa ohjelmaa on klo 10–14. Luvassa on muun muassa kaluston esittelyä, kalustobingo ja palonsammutusnäytös. Perheen pienemmät pääsevät istahtamaan minipaloauton kuljettajan paikalle ja testaamaan sankoruiskua.

Jämsänkosken VPK:n ovet ovat yleisölle auki klo 10–15. Hauskanpitoon kuuluu muun muassa kalusto- ja suihkutusnäytökset sekä paloautopomppulinna. Huomaathan, että tapahtuma ei ole VPK:n tiloissa vaan pysäköintialueella osoitteessa Isännöitsijänsilta.

Äänekosken VPK toivottaa vierailijat tervetulleeksi klo 10–14. Täällä muun muassa pääsee testaamaan alkusammutusta ja turvallista avotulen tekoa. Klo 13 taikuri Jore yrittää paloauton hävittämistä. Lapsille on luvassa pelastusrata.

Kaikilla kolmella asemalla luvassa myös paljon muuta, tervetuloa!

Kaikki tapahtumassa mukana olevat asemat ja kellonajat löytyvät Paloturvallisuusviikon verkkosivuilta. Päivä järjestetään tuttuun tapaan myös marraskuussa (tänä vuonna 23.11.), jolloin mukana on suurempi määrä paloasemia.

Lisätietoja:

  • Oona Höök, turvallisuusviestinnän asiantuntija, oona.hook(at)pelastustoimi.fi, p. 040 587 0865