Hyppää pääsisältöön
Päihde- ja riippuvuusalan järjestöt tutuiksi -webinaari

Uutinen

Päihde- ja riippuvuusalan järjestöt tutuiksi -webinaarit vastaavat alan ammattilaisten tarpeeseen – ilmoittaudu nyt!

20.9.2022

Webinaarien tavoitteena on vahvistaa päihde- ja riippuvuusalan järjestöjen tunnettuutta ja lisätä yhteistyötä eri toimijoiden välillä sujuvien palvelupolkujen kehittämiseksi.

Keski-Suomen sosiaali-, terveys- ja sivistyspalveluissa työskenteleville järjestetään syksyllä 2022 kaksi webinaaria, jotka vastaavat ammattilaisten tarpeeseen saada lisätietoa päihde- ja riippuvuusalan järjestöjen toiminnasta. A-klinikkasäätiön järjestämät Päihde- ja riippuvuusalan järjestöt tutuiksi -webinaarit järjestetään 25.10. ja 8.11.

– Webinaareista saatu tieto tukee ammattilaisia työssään, jotta he voivat ohjata avuntarvitsijoita järjestöjen tarjoaman avun ja tuen sekä vertaistuen piiriin entistä paremmin, sanoo kehittämispäällikkö Tiina Saarinen A-klinikkasäätiöstä. 

Päihde- ja riippuvuusalan järjestöt kertovat webinaareissa toiminnastaan, tarjolla olevista apu- ja tukimuodoista sekä siitä, miten järjestöjen toimintaan pääsee mukaan. Osallistujien on myös mahdollista esittää kysymyksiä järjestöille. 

Alle puolet alan ammattilaisista tietää päihde- ja riippuvuusalan järjestöjen toiminnasta

Päihde- ja riippuvuusalan järjestöt tutuiksi -webinaarit tarjoavat alan ammattilaisille tarpeeseen pohjautuvaa tietoa. Alle puolet (44 %) Keski-Suomen sosiaali-, terveys- ja sivistyspalveluiden ammattilaisista tietää päihde- ja riippuvuusalan järjestöjen toiminnasta alueella ja 15 % tekee yhteistyötä niiden kanssa, selviää A-klinikkasäätiön tekemästä kyselystä. 77 % ammattilaisista tarvitsee lisää tietoa siitä, minkälaisia palveluja eri toimijat tarjoavat päihteitä käyttäville ja riippuvuuksista haittoja kokeville asiakkaille.  

 Syksyllä 2021 ja keväällä 2022 tehtyihin kyselyihin työntekijöiden päihde- ja riippuvuustyön osaamisen ja yhteistyön kehittämistarpeista vastasi 320 alan ammattilaista. 

Webinaarit

Webinaarit järjestetään ti 25.10. sekä ti 8.11. verkossa. Eri päiviin osallistuvat eri järjestöt esittelyineen.

Webinaarit järjestetään Teams-etäyhteydellä ja osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille ennen tilaisuutta. Ilmoittautuminen webinaareihin viimeistään to 20.10. mennessä tästä linkistä.

 Päihde- ja riippuvuusalan järjestöt tutuiksi -webinaari I ti 25.10. klo 14.30–15.30

Seuraavat päihde- ja riippuvuusalan järjestöt kertovat toiminnastaan:  

Päihde- ja riippuvuusalan järjestöt tutuiksi -webinaari II ti 8.11. klo 8.15–9.15

Seuraavat päihde- ja riippuvuusalan järjestöt kertovat toiminnastaan: 

Webinaarisarja saa jatkoa myöhemmin syksyllä, jolloin järjestetään webinaari päihteiden käytön puheeksiotosta ja mini-interventiosta.

Lisätietoja:

  • Tiina Saarinen, kehittämispäällikkö, järjestölähtöisen päihdetyön kehittäminen, A-klinikkasäätiö, tiina.saarinen(at)a-klinikka.fi, p. 050 5671173 

  • Maria Pynnönen, projektityöntekijä, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, maria.pynnonen(at)jyvaskyla.fi, p. 040 571 5380