Hyppää pääsisältöön
Hyvin toimiva työyhteisö on suuri voimavaratekijä

Uutinen

Osallistu somehaastekampanjaan ja tuo näkyvyyttä sosiaali-, terveys- ja pelastusalan työlle!

13.5.2024

Haastekampanja nostaa esille ammattilaisten suurta merkitystä yhteiskunnassa ja edistää positiivisia mielikuvia tehtävistä. Haasteella halutaan kannustaa myös alan vaihtajia opiskelemaan sote- ja pelastusalaa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun eri alojen opiskelijat ovat suunnitelleet somehaasteen, jolla korostetaan sosiaali-, terveys- ja pelastusalan ammattilaisten työn arvokkuutta ja jaetaan tietoa alojen moninaisista ammateista.  

Kampanjalla tuodaan esiin ammattilaisten suuri merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa sekä edistetään positiivisia mielikuvia sote- ja pelastusalan tehtävistä.  
Tavoitteena on myös kannustaa opiskelua tai alanvaihtoa suunnittelevia alalle. 

Somehaasteen suunnittelusta vastasi Jamk:n Future factory-opintojakson opiskelijat. 

”Toivomme, että nyt aloittamamme haaste saavuttaa laajaa näkyvyyttä ympäri Suomen ja herättää kiinnostusta ammattilaisten ja yleisön keskuudessa. Haluamme, että haasteeseen tartutaan matalalla kynnyksellä kannustaen toisia”, opiskelija Meri Haljala toteaa. 

Näin osallistut! 

Somehaasteeseen osallistutaan sosiaalisen median eri kanavilla. Voit julkaista haastepostauksesi millä tahansa sometililläsi. Osallistua voit videolla tai kuvapostauksella kertomalla mitä teet työksesi.  

Tee myös joku erityinen nosto. Kerro esimerkiksi jokin mielestäsi positiivinen tai merkityksellinen asia, jota moni ei välttämättä vielä tiedä työstäsi. 

Kurkkaa tästä esimerkkejä haastevideoista: 

Käytäthän julkaisussasi hashtageja: 
#somehaaste #osanasotea #hyvaks #hyvätyöarki 

Voit myös tägätä @hyvaks, jolloin julkaisusi voidaan jakaa Keski-Suomen hyvinvointialueen Instagram-tilillä. 

Muista myös haastaa joku toinen ammattilainen tai työyhteisö mukaan somehaasteeseen. Näin tuomme yhdessä näkyvyyttä sosiaali-, terveys- ja pelastusalan ammattilaisten työlle!