Hyppää pääsisältöön
Ikääntynyt henkilö kädessään tablettilaite.

Uutinen

Omaolo-palvelun käyttö laajenee Keski-Suomen hyvinvointialueen suun terveydenhuollossa

14.2.2023

Hampaiden tai suun alueen oireen tai vamman oirearvio on nyt käytössä myös entisen Seututerveyskeskuksen kunnissa.

Jyväskylän suun terveydenhuollon lisäksi nyt myös entisen Seututerveyskeskuksen kunnissa Joutsassa, Toivakassa, Keuruulla, Multialla, Petäjävedellä, Laukaassa ja Konnevedellä on otettu käyttöön uusi Omaolo-palvelun oirearvio:
 
Hampaiden tai suun alueen oire tai vamma


Samalla entisen Seututerveyskeskuksen alueella aikaisemmin käytössä ollut Klinik Healthcare Solutions Oy:n tuottama sähköinen ajanvarauspyyntö poistuu käytöstä.
Nyt näiden kuntien käytössä on kaikki Omaolo-palvelun oirearviot.
 
Voit käyttää oirearvioita milloin vain osoitteessa www.omaolo.fi, kun koet tarvitsevasi oireisiisi terveydenhuollon apua. 
 
Oirearvio kysyy esitietoja, jotka auttavat terveydenhuollon ammattilaista arvioimaan hoidon tarvetta ja sen kiireellisyyttä. Oirearvion tulokset voi tarvittaessa lähettää ammattilaiselle vahvan Suomi.fi-tunnistautumisen kautta. Oirearvion kautta voit saada tarvitsemasi avun sujuvasti sähköisesti.


Sähköinen asiointipalvelu tuo joustoa asiointiin


Valtakunnallinen Omaolo-palvelu on yksi Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkoasioinnin kanavista, jossa voit asioida ilman puhelinsoittoa ja palveluajoista riippumatta.
Omaolo-palvelun antamat suositukset ovat aina henkilökohtaisia ja ne perustuvat tieteelliseen tutkimusnäyttöön. Palvelusta löydät mm. 17 oirearviota, palveluarvioita, terveystarkastuksen sekä useita hyvinvointivalmennuksia.
 
Hoitosuositus voi vaihdella esimerkiksi kiireelliseen ohjaukseen alueen päivystykseen, suoraan sähköiseen yhteydenottoon tai ajanvaraukseen esimerkiksi hoitajalle, lääkärille tai vaikka fysioterapeutille tai kotona toteutettaviin hoito-ohjeisiin riippuen aina yksilöllisistä vastauksistasi.
 
Omaolon palveluissa on vielä eroja eri kuntien välillä, mutta niitä tullaan laajentamaan ja yhtenäistämään hyvinvointialueen toiminnan kehittämistyön yhteydessä.
 
Lue lisää verkkosivuiltamme: Verkkoasiointikanavat

 

Lisätietoja:

Suvi Kumpulainen, sovellusasiantuntija, Keski-Suomen hyvinvointialue, suvi.kumpulainen@hyvaks.fi, p. 014 269 0093

 

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista. Pääosin tutut ammattilaiset palvelevat edelleen tutuissa toimipisteissä ja puhelinnumerot säilyvät samoina. Palveluiden tiedot, toimipisteet ja yhteystiedot löytyvät Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta www.hyvaks.fi.
 
Hyvinvointialue on Keski-Suomen suurin työnantaja, jonka palveluksessa työskentelee noin 11 500 ammattilaista. Uutena työnantajana tarjoamme mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen ja monipuolisiin urapolkuihin.
 
Keskeinen tehtävämme on keskisuomalaisten hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistäminen yhteistyössä kuntien, järjestöjen, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on se, että keskisuomaisten kokemus hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta on maan kärkeä. Haluamme olla ihmislähtöisin hyvinvointialue ja tukea keskisuomalaisten hyvää arkea