Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Kuva strategiasta

Uutinen

Liikennevakuutuslain muutos 1.6.2024

17.5.2024

Lakimuutos ei koske hyvinvointialueiden toimesta vammaisille luovutettuja sähköisiä liikkumisen apuvälineitä kuten sähköpyörätuoleja tai mopedeita. Ne eivät tarvitse liikennevakuutusta.

Liikennevakuutuslakiin tulee muutos 1.6.2024. Tämä tarkoittaa, että liikennevakuutus tulee hankkia kesäkuusta 2024 alkaen kaikkiin moottorilla kulkeviin laitteisiin, joiden paino on yli 25 kiloa tai ne kulkevat yli 25 kilometriä tunnissa. Uuden lain myötä liikennevakuutus tulee hankkia esimerkiksi sähköskoottereille sekä senioriskoottereille.

Lakimuutos ei koske hyvinvointialueiden toimesta vammaisille luovutettuja sähköisiä liikkumisen apuvälineitä kuten sähköpyörätuoleja tai mopedeita.  Ne eivät tarvitse liikennevakuutusta. 

Liikennevakuutuskeskus korvaa kuitenkin sähköpyörätuolien ja muiden yksinomaan vammaisten käyttöön tarkoitettujen kevytrakenteisten liikennevakuuttamattomien sähköisten liikkumisen apuvälineiden aiheuttamat vahingot. Näiden vammaisten käyttöön tarkoitettujen apuvälineiden vahingot korvataan liikennevakuutuslain mukaisesti, vaikka niitä ei käyttäjä itse ole vakuuttanut. Vakuutus pitää sisällään vastapuolen henkilö- ja esinevahingot sekä aiheuttajan henkilövahingot.

Lisätietoja aiheesta:

https://www.lvk.fi/liikennevakuutuskeskus/tiedotteet/2024/liikennevakuuttamisen-uusi-laki-voimaan/