Hyppää pääsisältöön

Uutinen

Laukaan, Lievestuoreen ja Konneveden vastaanotoilla voi varata sähköisesti ajan pientoimenpiteisiin

13.3.2023

Sähköinen ajanvaraus pientoimenpiteisiin on tullut mahdolliseksi Laukaan, Lievestuoren ja Konneveden asukkaille. Ajanvaraus tehdään Hyvis-asiointipalvelussa.

Keski-Suomen hyvinvointialueen sähköiseen Hyvis-asiointipalveluun on avattu mahdollisuus varata aika pientoimenpiteisiin Laukaan, Lievestuoreen ja Konneveden vastaanotoille. Sähköinen ajanvaraus pientoimenpiteisiin on jo aiemmin tullut mahdolliseksi Keuruun ja Petäjäveden vastaanotoille.

Kirjaudu ajanvarausta varten sähköiseen Hyvis-asiointipalveluumme pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella osoitteessa https://www.hyvis.fi/web/keski-suomi. Asiointipalvelussa varatun ajan voi myös siirtää tai perua sähköisesti.

Voit varata vastaanottoajan aikaisemmin saamiesi ohjeiden mukaan johonkin seuraavista hoitajan tekemistä pientoimenpiteistä:

  • haavan ompeleiden tai hakasten poisto
  • Aikuisten (>18-vuotiaat) korvahuuhtelu
  • haavasidosten vaihto
  • pitkäaikaissairauden hoitoon pistettävät lääkeinjektiot lihakseen tai rasvakudokseen, esimerkiksi Cohemin injektio

Tuo pistettävät lääkkeet mukanasi. Korvahuuhtelua varten muista pehmityshoidon aloittaminen 3 vuorokautta ennen korvahuuhtelua. Korvavahan pehmitystippoja voit ostaa apteekista. Sinun ei tarvitse ilmoittautua vastaanotolle saapuessasi, käy vain odottamaan terveysaseman aulaan.

Laukaalaiset, lievestuorelaiset ja konneveteläiset voivat varata Hyviksessä ajan pientoimenpiteiden lisäksi mm. äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolan, lastenneuvolan ja kouluterveydenhuollon vastaanotoille, influenssa- ja koronarokotuksiin tai palveluohjaajan soittoajalle. 

Sähköinen asiointipalvelu tuo joustoa asiointiin

Sähköinen Hyvis-asiointipalvelu on yksi Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkoasioinnin kanavista, jossa voit asioida ilman puhelinsoittoa ja palveluajoista riippumatta.

Hyviksen kautta voit varata aikoja erisisältöisille vastaanotoille, ottaa yhteyttä eri toimipisteisiin, täyttää esitietolomakkeita ja käydä viestinvaihtoa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Se on käytössä koko Keski-Suomen alueella, mutta käytettävissä olevat palvelut vaihtelevat riippuen asuinpaikkakunnastasi. Näet käytössäsi olevat palvelut kirjauduttuasi.

Nyt palveluvalikoimassa voi olla vielä huomattavia eroja eri kuntien välillä, mutta Hyviksen palveluja tullaan laajentamaan ja yhtenäistämään hyvinvointialueen toiminnan kehittämistyön yhteydessä.

Lue lisää verkkosivuiltamme: Verkkoasiointikanavat
 

Lisätietoja:

Laura Muller, apulaisosastonhoitaja, laura.muller@hyvaks.fi, p. 014 2690369
Suvi Kumpulainen, sovellusasiantuntija, suvi.kumpulainen@hyvaks.fi, p. 050 400 2642