Hyppää pääsisältöön
Henkilö käyttää lääkeautomaattia.

Uutinen

Koneellisen lääkeannosjakelun palvelusetelituottajahaku on auki

14.3.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueen palveluntuottajahaku koneellisen lääkeannosjakelun palvelusetelituottajille on avattu 8.3. palse.fi-portaalissa. Muiden palvelusetelituottajien haku loppui 8.3., hakemusten käsittely on käynnissä.

Koneellisen lääkeannosjakelun tuottajahaku on parhaillaan auki. Muiden palvelusetelituottajien haku on päättynyt ja tuottajahakemusten käsittely on käynnissä.

Hyvinvointialueen palvelusetelit tulevat voimaan 1.4., jonka jälkeen palvelusetelituottajien haku jatkuu jatkuvana hakuna. Siihen asti toimitaan kunnissa olevilla palveluseteleillä ja käytännöillä.

Koneellisen lääkeannosjakelun palveluntuottajahaku 8.–20.3.

Keski-Suomen hyvinvointialue järjestää koneellisen lääkeannosjakelun palvelusetelituottajahaun 8.–20.3. Hakemukset tulee jättää ja päivittää 20.3. mennessä, jotta ne ehditään käsitellä 1.4. mennessä. Tämän jälkeen koneellisen lääkeannosjakelun, kuten muidenkin palvelusetelituottajien, haku jatkuu jatkuvana hakuna.

Haku tapahtuu hyvinvointialueen käyttämässä palveluntuottajien ja asiakkaiden asiointikanavassa, palse.fi-portaalissa. Hakeutuessaan palveluntuottajaksi yritys hyväksyy palveluseteleiden sääntökirjan yleisen osan sekä kunkin palvelun palvelusetelikohtaisen sääntökirjan. Koneellisen lääkeannosjakelijoiden sääntökirja on luettavissa Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuilla.

Jyväskylän kaupungin tai Keski-Suomen sairaanhoitopiirin aikaisemmin hyväksymien palveluntuottajien ei tarvitse tehdä palse.fi-portaalissa uutta hakemusta. Riittää, että palveluntuottaja päivittää olemassa olevat palvelukohtaiset hakemukset sekä hyväksyy sääntökirjat palse.fi-portaalissa.

Yrityksen tai palveluntuottajan, joka ei ole ennestään hyväksyttynä tuottajana palse.fi- portaalissa, täytyy rekisteröityä portaaliin sekä tehdä portaalissa palvelukohtaiset hakemukset.

Turvallinen siirtymä 1.1.–31.3.

Palvelusetelitoiminnan turvallinen siirtymäaika on käynnissä parhaillaan ja se päättyy uusien palveluseteleiden käyttöönottoon 1.4.2023. Siirtymäaikana 1.1.–31.3.2023 palvelusetelituottajina voivat toimia hyvinvointialueen kunnissa ja hyvinvointialueelle siirtyvissä organisaatioissa hyväksytyt tuottajat. Siirtymäajalla palveluntuottajat toimivat palveluseteleitä käyttäneiden kuntien ja organisaatioiden hyväksymillä käytännöillä ja sääntökirjoilla.

Lisätietoja:

  • Saila Rossi-Varsell, palvelupäällikkö, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 614 9803, saila.rossi-varsell(at)hyvaks.fi
  • Riikka Kimmel, palveluvastaava, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 501 1871, riikka.kimmel(at)hyvaks.fi

Voit liittyä Keski-Suomen hyvinvointialueen yritysten ja palveluntuottajien postituslistalle tällä verkkolomakkeella: forms.office.com/e/jUdicncDzw