Hyppää pääsisältöön

Kiinteistöpalvelualan lakolla on vaikutuksia hyvinvointialueen kiinteistönhuollon palveluihin 23.–24.3.2023

22.3.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueella kiinteistöpalvelualan lakon ennakoidaan laskevan ulkoisten palveluntuottajien palvelutasoa ja aiheuttavan työtehtävien priorisoimista.

Lakko vaikuttaa kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksen mukaiseen työhön, kuten siivoukseen ja kiinteistöhuoltoon. Työtaistelutoimenpiteet liittyvät kiinteistöpalvelualan käynnissä oleviin työehtosopimusneuvotteluihin.

Kiinteistöpalvelualan yrityksistä ISS, SOL ja L&T ovat antaneet varoituksen Keski-Suomen hyvinvointialueelle palvelutason laskemisesta lakon aikana 23.–24.3.2023. Lakko koskee Keski-Suomen hyvinvointialueen kohteissa työskenteleviä työntekijöitä, jotka ovat kiinteistöpalvelualan työehtosopimuksen piirissä.

Keski-Suomen hyvinvointialueen alueella toimii ulkoisia palveluntuottajia Jyväskylässä, Keuruulla, Saarikan alueella ja Laukaan kaikissa kohteissa, lukuun ottamatta terveysasemia. Lakko ei koske sairaalapalveluiden vuodeosastotoimintaa. Lakko tulee vaikuttamaan myös kuntien tuottamiin kiinteistönhoidon palveluihin, joita ovat muun muassa ulkoalueiden liukkaiden torjunta ja lumen poistoon liittyvät työt.