Hyppää pääsisältöön
Lapsi ja sote-ammattilainen.

Uutinen

Keuruun perhekeskus Seipossa avautuvat myös Nepsy-pysäkki ja Parisuhteen huoltoasema

27.9.2023

Nepsy-pysäkiltä tukea perheenjäsenen neuropsykiatrisiin haasteisiin ja Huoltoasemalta parisuhteeseen.

Keuruun perhekeskus Seipossa on lapsiperheille tänä syksynä uusina toimintoina Nepsy-pysäkki ja Parisuhteen huoltoasema sekä kerran kuussa kokoontuva vertaistukiryhmä vauhtivekaroiden vanhemmille.

Nepsy-pysäkiltä tukea perheenjäsenen neuropsykiatrisiin haasteisiin

Lapsiperheet saavat tukea ja ohjausta perheenjäsenen neuropsykiatrisiin haasteisiin Nepsy-pysäkiltä. Pysäkille voi tulla keskustelemaan, kun perheenjäsenellä on keskittymisvaikeuksia, tarkkaavaisuuden, toiminnan ohjauksen tai aistisäätelyn haasteita. Nepsy-haasteet voivat ilmetä esimerkiksi lapsen suurina tunteina, normaalin arjen takkuisuutena tai hankaluuksina lähtö- tai muutostilanteissa. Nepsy-pysäkin ohjaus on kertaluontoista ja perheille maksutonta.

Nepsy-pysäkki on avoinna ajanvarauksella 9.10. alkaen parittomien viikkojen maanantaisin kello 13–16. Ajan voit varata numerosta 040 485 8792.

Huoltoasemalla keskustellaan parisuhteesta

Parisuhteen huoltoasema tarjoaa lapsiperheiden vanhemmille matalan kynnyksen ohjausta ja keskustelua parisuhteesta. Huoltoasemalla vanhemmat saavat vinkkejä, neuvontaa tai kotitehtäviä. Tarvittaessa vanhempia ohjataan muihin parisuhdepalveluihin. Huoltoasemalle voi tulla yksin tai yhdessä. Ohjausta voi saada maksutta yhdestä kolmeen kertaan.

Parisuhteen huoltoasema on avoinna 2.10. alkaen parillisen viikon maanantaisin kello 13–16. Voit varata ajan perhekeskuskoordinaattorin numerosta 040 485 8792.

Vertaistukiryhmä vauhtivekaroiden vanhemmille

Vauhtivekaroiden vanhempien vertaistukiryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa perhekeskus Seipossa. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki, joilla on haasteita perheessä. Seuraavat tapaamiset ovat 31.10. klo 17.30, 28.11. klo 17.30 ja 12.12. klo 17.30. Tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua.

Perhekeskus Seipossa jatkuu muun muassa kotona lapsia hoitaville lapsiperheille suunnattu brunssi maanantaisin kello 10–12 sekä torstain avoimet ovet klo 10–12.

Perhekeskus on kohtaamispaikka lapsiperheille. Voit tulla käymään, ottaa yhteyttä
tai asioida sähköisesti. Palveluita järjestävät yhdessä hyvinvointialue, kunnat, seurakunnat ja järjestöt. Keski-Suomessa on useita perhekeskuksia, joista osassa toiminta on hyvinvointialueen koordinoimaa ja osa kuntien koordinoimaa.

Lisätietoja:
•    palvelupäällikkö Marja Lehtoranta, p. 050 597 8314, Keski-Suomen hyvinvointialue
•    www.hyvaks.fi/asiointi/perhekeskukset