Hyppää pääsisältöön

Terveysasemien puhelinpalvelut ja chat-palvelu ovat ruuhkautuneet. Jos olet jättänyt soittopyynnön, odotathan takaisinsoittoa ennen uutta yhteydenottoa puhelimitse tai uutta chat-yhteydenottoa.

Lue lisää.
Palkinnon vastaanottajat.

Uutinen

Keski-Suomen Vuoden vaikuttavuusteko 2022 -palkinto Saarijärven, Karstulan, Kannonkosken, Kyyjärven ja Kivijärven terveysasemille

23.3.2023

Keski-Suomen laatuverkosto myönsi palkinnon diabeetikoiden kolesterolien hoitotasapainotyölle 22.3.

Keski-Suomen laatuverkosto on myöntänyt keskiviikkona 22.3.2023 Keski-Suomen Vuoden vaikuttavuusteko 2022- palkinnon Saarijärven, Karstulan, Kannonkosken, Kyyjärven ja Kivijärven terveysasemille (entinen Perusturvaliikelaitos Saarikan alue).

Alueella saavutettiin erityisen suuri parannus valtimotautia sairastavien 2574-vuotiaiden diabeetikoiden kolesterolien hoitotasapainossa. Tulos oli tässä kategoriassa Keski-Suomen paras ja koko Suomen parhaimmistoa. Lisäksi alueen ammattilaiset olivat merkittävästi edistämässä koko Keski-Suomen vaikuttavuuden parantamisen edellytyksiä ja paikallisen laaturekisteritiedon tehokasta hyödyntämistä.

Palkinnon vastaanottanut terveyskeskuslääkäri Ilkka Kunnamo kertoo, että hyvään tulokseen päästiin erittäin hyvällä hoitajien, lääkäreiden ja johdon yhteistyöllä, asettamalla työlle selkeä tavoite sekä hyödyntämällä tehokkaasti paikallista laaturekisteritietoa.

Diabeetikoiden kolesterolitasapaino parantunut lähes koko Keski-Suomessa

Keski-Suomen laatuverkosto aloitti työskentelyn tyypin 2 diabeetikoiden kolesterolitasapainon parantamiseksi 2021 vuoden alussa.

Terveysasemilla on tehty merkitykselliseksi koettua laatu- ja vaikuttavuustyötä sitoutuneesti erittäin haastavien olosuhteiden, kuten korona, hyvinvointialueuudistus, henkilöstön saatavuus ja vaihtuvuus, keskellä ja voimme koko verkosto olla ylpeä tekemästämme työstä, toteaa laatuverkoston koordinaattori Aapo Tahkola.

Diabeetikoiden kolesterolitasapaino on parantunut lähes koko Keski-Suomessa ja kansallisen vertailun perusteella olemme yksi neljästä hyvinvointialueesta, joiden kehitys tässä on ollut muuta Suomea suotuisampaa, Tahkola jatkaa.

Systemaattinen laatu- ja vaikuttavuustyö jatkuu hyvinvointialueella. Parhaillaan Keski-Suomen laatuverkostossa suunnitellaan lähitulevaisuuden vaikuttavuustavoitteita.

Kuvassa Keski-Suomen laatuverkoston koordinaattorit Aapo Tahkola ja Mari Rantamäki sekä terveyskeskuslääkäri Ilkka Kunnamo.

Lisätietoja:

  • Aapo Tahkola, vaikuttavuusylilääkäri, vaikuttavuus ja vertaiskehittäminen -tiimi, Keski-Suomen hyvinvointialue, aapo.j.tahkola(at)hyvaks.fi
  • Mari Rantamäki, projektipäällikkö, Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelma, Keski-Suomen hyvinvointialue, mari.e.rantamaki(at)hyvaks.fi