Hyppää pääsisältöön

Terveysasemien puhelinpalvelut ja chat-palvelu ovat ruuhkautuneet. Jos olet jättänyt soittopyynnön, odotathan takaisinsoittoa ennen uutta yhteydenottoa puhelimitse tai uutta chat-yhteydenottoa.

Lue lisää.

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialueen valmistelun verkkosivut on julkaistu

13.9.2021

Keski-Suomen hyvinvointialue 2023 on saanut uudet verkkosivut. Verkkosivujen kautta henkilöstö, asukkaat, järjestöt, päättäjät, yritykset, media sekä muut sidosryhmät voivat seurata hyvinvointialueen valmistelua sekä vaikuttaa uudistustyöhön.

– Henkilöstö-osioon kootaan uudistusta koskettavalle henkilöstölle tietoa hyvinvointialueen rakenteesta, aikataulusta, henkilöstöjaoston työskentelystä sekä kootaan usein kysyttyjä kysymyksiä. Erillistä henkilöstön intraa ei valmistelun ajalle ole, joten hyvaks.fi-sivusto toimii henkilöstön pääviestintäkanavana, kertoo uudistuksen viestintää koordinoiva viestintäjohtaja Emmi Palokangas Jyväskylän kaupungilta.

Verkkosivuilta löytyy myös viestinnän graafiset materiaalit, muun muassa hyvinvointialueen yleisesitys, Word- ja Powerpoint -asiakirjat- ja esityspohjat, hyvinvointialueen logot sekä Teams-taustakuvat etätapaamisia varten.

– Verkkosivun nimi koostuu kahdesta lyhenteestä: Hyva tulee hyvinvointialueesta ja KS on meidän keskisuomalaisten tuttu lyhenne Keski-Suomesta, sanoo verkkoviestinnän asiantuntija Iiro Vuori Keski-Suomen sote-uudistuksen hankkeista.

Uusi ilme ja logo

Myös hyvinvointialueen uusi visuaalinen ilme on valmistunut. Visuaalisen ilmeen pohjana hyödynnettiin Keski-Suomen sote-uudistuksen hankkeiden sekä toukokuussa avatun OmaKS.fi:n, Keski-Suomen digitaalisen sosiaali- ja terveyskeskuksen värimaailmaa sekä graafisia elementtejä. Myös vuoden 2018 maakunta- ja sote-uudistuksen materiaaleja jatkojalostettiin hyvinvointialueen käyttöön.

– Logon vuosiluku 2023 kuvaa valmisteluaikaa, visuaalinen ilme on suunniteltu valmisteluvaiheelle ja se palvelee vuoden 2022 loppuun saakka. Keski-Suomen hyvinvointialueen lopullinen nimi ja brandi kokonaisuudessaan valmistuu hyvinvointialueen valtuuston strategiatyön ohessa, avaa viestintäasiantuntija Sanna-Riikka Koponen Keski-Suomen sote-uudistuksen hankkeista.

Seuraa ja vaikuta myös somessa

Keski-Suomen hyvinvointialue 2023 löytyy myös somesta. Somessa kerrotaan hyvinvointialueen valmistelun etenemisestä sekä osallistetaan ammattilaisia, järjestöjä ja asukkaita mukaan uudistustyöhön. Lisäksi kanavissa kerrotaan Keski-Suomen sote-uudistuksen hankkeiden kehittämistyön tuloksista, tilaisuuksista ja tapahtumista sekä nostetaan eri sidosryhmien uudistusta koskevia aiheita esiin.

Sosiaalisen median kanavat:

Facebook: @hyvinvointialueks Twitter: @hyvaks Instagram: @hyvinvointialueks

Aihetunnisteet:

#hyvaks #hyvinvointialueks #hyväarkikaikille

Hyvinvointi. Terveys. Turvallisuus.

Keski-Suomen hyvinvointialue 2023:een lähtökohta on konsepti: hyvä arki kaikille.

Elämä on, menestyksekästä keskisuomalaista ajattelijaa lainaten, ihmisen parasta aikaa. Ja enimmäkseen tämä paras aika on arkea.

Elämän paras toteutuu, kun pystyy nauttimaan hetkistä arjessa. Se puolestaan onnistuu parhaiten, kun kokee voivansa hyvin. Hyvän arjen peruspilarit ovat hyvinvointi, terveys ja turvallisuus. Siksi on tärkeä huolehtia asioista, jotka saavat meidät voimaan hyvin – tänään, huomenna ja mieluusti koko loppuelämän. Sitä on hyvä arki.

Keski-Suomen hyvinvointialue pähkinänkuoressa

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa 1.1.2023 alkaen noin 275 000:n keskisuomalaisen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista.

Uudistuksessa hyvinvointialueen työntekijöiksi siirtyvät Keski-Suomen sairaanhoitopiirin, kuntien sosiaali- ja terveyspalveluiden, kuntayhtymien (Saarikka, Wiitaunioni, Seututerveyskeskus) ja Keski-Suomen pelastuslaitoksen henkilöstö. Uudistuksen jälkeen Keski-Suomen hyvinvointialue on koko maakunnan suurin työnantaja yli 9 500 työntekijällä.

Hyvinvointialueen väliaikainen valmistelutoimielin aloitti toimintansa Keski-Suomessa 5.7.2021. Keski-Suomen kuntakokouksessa 3.6.2021 valittu valmistelutoimielin valmistelee hyvinvointialueen käynnistämiseen liittyviä tehtäviä. Päätöksiä palveluista tekee tammikuussa 2022 aluevaaleilla valittava aluevaltuusto (69 jäsentä), joka aloittaa toimintansa 1.3.2022.

Tutustu verkkosivuihin:

Lisätietoja:

  • Emmi Palokangas, viestintäjohtaja, Jyväskylän kaupunki, p. 050 312 5370, emmi.palokangas(at)jyvaskyla.fi
  • Sanna-Riikka Koponen, viestintäasiantuntija, Keski-Suomen sote-uudistus, p. 050 598 8481, sanna-riikka.koponen(at)jyvaskyla.fi
  • Iiro Vuori, verkkoviestinnän asiantuntija, Keski-Suomen sote-uudistus, p. 040 558 3343, iiro.vuori(at)jyvaskyla.fi