Hyppää pääsisältöön

Itsenäisyyspäivänä keskiviikkona 6.12. palvelemme pääsääntöisesti sunnuntain aukioloaikojen mukaisesti.

Keski-Suomen hyvinvointialueen uudeksi arviointijohtajaksi Heli Tunturi-Kemppainen

21.9.2023

Tarkastuslautakunta valitsi 21.9.2023 kokouksessaan hyvinvointialueen uudeksi arviointijohtajaksi terveystieteiden maisteri Heli Tunturi-Kemppaisen.

Tunturi-Kemppaisella on vahva tausta hoitotyön kehittämisessä ja hän työskentelee tällä hetkellä kehittämispäällikkönä Tays Kehittämisyhtiö Oy:ssä Tähtisairaalassa.  

-Kiitän sydämestäni luottamuksesta. Olen odottanut tämän kaltaista laaja-alaisen tehtävän aukeamista pitkään ja odotan innolla työskentelyä Keski-Suomen hyvinvointialueella sekä yhteistyötä eri toimijoiden kanssa, sanoo Heli Tunturi-Kemppainen. 

Hyvinvointialueen tarkastuslautakunta avasi arviointijohtajan viran 1.6.2023 ja ulkoisessa haussa virkaa haki hakuajan puitteissa 24 kelpoisuusehdot täyttänyttä henkilöä. Kelpoisuusehtona oli ylempi korkeakoulututkinto ja eduiksi katsottiin muun muassa julkisen hallinnon laaja-alainen osaaminen sekä kokemusta arviointi- ja tarkastustoiminnasta. Hakuprosessiin kuului hakemuksen lisäksi ennakkotehtävä, joiden avulla lautakunta päätti kutsua haastatteluun viisi hakijaa. 

-Hakuprosessi on ollut varsin onnistunut ja lautakunnan työskentely on ollut asian osalta kiitettävää. Olen todella onnellinen siitä, että saamme joukkoomme näin pätevän ja motivoituneen työntekijän. Uskon, että yhteistyömme tulee olemaan laadukasta ja saamme edistettyä yhdessä hyvinvointialueen tarkastus- ja arviointitoimea huimasti, toteaa tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Elma Hyöky. 

Tarkastuslautakunnan kokouksessa valinnasta suoritettiin enemmistövaali suljetuin lippuäänin, jossa Tunturi-Kemppainen sai viisi (5) ääntä yhdeksästä (9) äänestä. Lautakunta päätti viran koeajaksi kuusi kuukautta ja arviointijohtajan kokonaispalkaksi 7 000 euroa kuukaudessa. Lautakunta päätti, että valinta on ehdollinen, kunnes terveydentilaa koskeva selvitys on toimitettu. Toistaiseksi voimassa oleva viranhoitomääräys tehdään, kun ehdollisen valinnan kohteen oleva henkilö on toimittanut terveydellisiä edellytyksiä koskevan selvityksen ja valintapäätös on lainvoimainen. 

Tarkastuslautakunta valvoo hyvinvointialueen taloutta ja hallintoa 

Tarkastuslautakunnan tehtävänä on hyvinvointialuelain 125 §:n mukaisesti hyvinvointialueen talouden ja hallinnon tarkastuksen järjestäminen sekä aluevaltuuston asettamien tavoitteiden toteutumisen arvioiminen. Lisäksi tarkastuslautakunta valvoo, että toiminta järjestetään tuloksellisella ja tarkoituksenmukaisella tavalla. Tarkastuslautakunta arvioi myös talouden tasapainotuksen toteutumista sekä asetettujen tavoitteiden ja toimenpiteiden riittävyyttä talouden tasapainotuksen kannalta. 

Tarkastuslautakunnan työ on merkittävä osa ulkoista tarkastusta. Arviointijohtaja toimii ulkoisen tarkastuksen ja arvioinnin yksikön johtajana sekä tarkastuslautakunnan esittelijänä. 

Lisätietoa: 

  • Elma Hyöky, tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, p. 0503422847, elma.hyoky(at)hyvaks.fi