Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Hammaslääkäri asiakkaan kanssa.

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialueen suun terveydenhuolto laajentaa etävastaanottojensa toimintaa

24.6.2024

Ensimmäistä lastaan odottavien vanhempien suun terveydenhuollon etävastaanoton voi varata nyt entistä useammassa kunnassa.

Ensimmäistä lastaan odottavien vanhempien on mahdollista varata etävastaanottoaika suuhygienistille nyt myös Jämsässä, Kannonkoskella, Karstulassa, Kivijärvellä, Kyyjärvellä, Pihtiputaalla, Saarijärvellä ja Viitasaarella. Jyväskylän, Hankasalmen ja Uuraisen alueella sekä Äänekoskella ensimmäistä lastaan odottavien suun terveydenhuollon etävastaanotto on ollut jo pidemmän aikaa mahdollista. 

Aika etävastaanotolle varataan soittamalla oman hammashoitolan ajanvarausnumeroon. Etävastaanotto on ensimmäistä lastaan odottaville vanhemmille maksuton. 

Ensimmäistä lastaan odottavien vanhempien etävastaanoton voi toteuttaa molempien vanhempien kanssa yhdessä, vaikka vanhemmat olisivat eri paikoissa ja heiltä säästyy aikaa, kun vastaanotolle ei tarvitse saapua paikalle fyysistesti. 

Etävastaanotto on keskustelupainotteinen vastaanotto, jonka aikana suuhygienisti käy läpi vauvan ja perheen suunhoidon asioita sekä arvioi tulevan vanhemman suun- ja hampaiden hoidon tarvetta. Vastaanoton tavoitteena on turvata syntyvän lapsen suun terveys ja ennaltaehkäistä koko perheen suun sairauksia. Etävastaanotolla vanhemmat saavat vinkkejä sekä tulevan vauvan suun hoitoon että oman suun terveyden ylläpitämiseen. Suun ja hampaiden terveys on perheen yhteinen asia ja vanhemmat toimivat esimerkkinä lapselle.   

Etävastaanotto tarjoaa lisää joustoa asiointiin  

Suuhygienistin etävastaanotto on uusi vastaanottovaihtoehto, joka voidaan toteuttaa videoyhteydellä silloin, kun varsinaiselle käynnille vastaanotolla ei ole tarvetta. Etävastaanotolle voi osallistua mobiililaitteella tai tietokoneella, kunhan laitteessa on toimiva mikrofoni, kaiutin ja kamera.  

Keski-Suomen hyvinvointialue kehittää etävastaanottoja ja digipalvelujaan kaikilla palvelualueilla. Palvelua laajennetaan vaiheittain eri kuntiin.  

Tutustu digitaalisiin asiointimahdollisuuksiin tarkemmin verkkosivulla hyvaks.fi/asioi-sahkoisesti.  

Lisätietoja:  

  • Osastonhoitaja Saana Kaisanlahti, p. 040 543 4169, saana-erika.kaisanlahti(at)hyvaks.fi