Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollossa luovutaan maskisuosituksesta 1.6.2023 alkaen

31.5.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueella luovutaan maskisuosituksista eli kirurgisen suu-nenäsuojainten ja hengityksensuojainten käytöstä kaikissa potilaskontakteissa.

Keski-Suomen hyvinvointialueen tartuntatautien torjunnan johtoryhmä ns. Koronanyrkki päätti tämänpäiväisessä kokouksessaan, että Keski-Suomen hyvinvointialueella luovutaan maskisuosituksista eli kirurgisen suu-nenäsuojainten ja hengityksensuojainten käytöstä kaikissa asiakas- ja potilaskontakteissa kesäkuun alusta alkaen (1.6.2023). Jatkossa alueen sosiaali- ja terveydenhuollossa maskeja käytetään potilaiden ja henkilökunnan suojaamiseen vain silloin, kun potilaan sairaus sitä edellyttää. Päätös koskee myös pitkäaikaishoivassa ja kotihoidossa työskenteleviä työntekijöitä.

Tänään tehdyn päätöksen taustalla on alueella olevien koronatartuntojen selvä lasku sekä se, että viimeaikaiset korona-aallot ovat aiheuttaneet alueen asukkaille selvästi lievempiä oireita kuin aikaisemmin. Koronanyrkki kuitenkin muistuttaa, että edelleenkin on mahdollista, että yksittäiset potilaat sairastuvat vaikeaan COVID-19 tautiin.