Hyppää pääsisältöön
Hoitajan ja asiakkaan kädet.

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialueen kesän palveluajat ja toimipisteet

14.5.2024

Keski-Suomen hyvinvointialueen palvelut toimivat valtaosiltaan normaalisti läpi kesän. Palvelut, joihin lomakausi tuo muutoksia on koottu hyvinvointialueen verkkosivuille osoitteeseen www.hyvaks.fi/kesan-aukioloajat.

Muutokset koskevat lomakauden ajan ennen kaikkea palveluaikojen rajoituksia sekä palveluiden tarjoamista esimerkiksi toisessa toimipisteessä. Sivuja päivitetään tarpeen mukaan läpi kesän. 

Kesän poikkeuksellisesta palvelutarjonnasta tiedotetaan alueen asukkaita myös niissä toimipisteissä, joita muutokset koskevat. Syynä kesän poikkeukselliseen palvelutarjontaan ovat työntekijöiden kesälomat ja sijaisten heikko saatavuus.  

Uusi kesällä vanhenevat reseptit ajoissa ennen lomakautta 

Ennen kesälomakautta asiakkaiden kannattaa hoitaa kaikki sellaiset asiat, jotka on mahdollista hoitaa ennakoidusti. Etukäteen on hyvä huolehtia esimerkiksi kesän aikana vanhenevien reseptien uusimisesta. Sähköisen reseptin uusimista voi pyytää Omakanta-palvelusta osoitteesta www.omakanta.fi. 

Sähköiset palvelut ovat käytössä koko kesä ajan 

Keski-Suomen hyvinvointialue tarjoaa asukkailleen myös laajan joukon erilaisia sähköisiä palveluita. Esimerkiksi maksuttomassa sairaanhoitaja-chatissa voit asioida arkisin kello 8–20 sekä viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 10–16. Chatissa ammattilainen arvioi, tarvitseeko asiakkaan kuvaama oire hoitoa tai hoitoon ohjausta esimerkiksi lääkärille tai muulle terveydenhuollon ammattilaiselle. Sähköiset palvelut löytyvät hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta www.hyvaks.fi/asioi-sahkoisesti. 

Ilmoitathan, jos suunnittelet asumisyksikössä tai kotihoidossa olevan läheisesi lomailua 

Keski-Suomen hyvinvointialueelta toivotaan, että henkilöstöresurssien kannalta olisi arvokasta, jos läheiset sopisivat asumisyksikön ja kotihoidon kanssa ajoissa, mikäli suunnittelevat vievänsä asumisyksikössä asuvan tai kotihoidossa olevan läheisensä kesälomalle.