Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso mahdolliset poikkeusaukioloajat täältä.

Uutinen

Keski-Suomen hyvinvointialue ottaa käyttöön palvelusetelit 1.4.

31.3.2023

Sosiaali- ja terveyspalveluiden palvelusetelitoiminta yhtenäistyy Keski-Suomen hyvinvointialueelle 1.4.2023. Hyvinvointialue ottaa käyttöön yhtenäiset palvelusetelit 21 palvelussa.

Keski-Suomen hyvinvointialueen palvelusetelit tulevat voimaan 1.4. Palveluseteleiden käyttöönottoa on edeltänyt turvallinen siirtymäaika, jolloin käytössä olivat kuntien palvelusetelit.

– Muutos ei ole valtaosalle asiakkaista suuri, vaan heillä säilyy pääosin samat palvelusetelituottajat. Mikäli palvelusetelituottaja ei jatka hyvinvointialueella, on palvelun ammattilainen siitä erikseen asiakkaaseen yhteydessä, kertoo Keski-Suomen hyvinvointialueen erityisasiantuntija Mia Lindberg.

Palveluseteleitä 21:ssa sosiaali- ja terveyspalvelussa

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali- ja terveys- ja pelastustoimen palveluista. Hyvinvointialue järjestää palveluita omalla tuotannolla, ostopalveluilla sekä palveluseteleillä.

Hyvinvointialueella on käytössä palveluseteleitä yhteensä 21:ssä eri sosiaali- ja terveyspalvelussa. Palvelusetelit ovat yhtenäiset koko hyvinvointialueella ja palvelusetelituottajien toimintaa ohjaavat hyvinvointialueen palveluseteleiden sääntökirjat.

Palveluseteleitä käytetään muun muassa ikääntyneiden asumisen, henkilökohtaisen avun, lapsiperheiden kotipalvelun, neuvonta- ja terapiapalveluiden, suun terveydenhuollon, lääkinnällisen kuntoutuksen sekä lääkärin vastaanoton palveluissa.

Palvelun myöntäminen perustuu aina asiakkaan palvelun ja hoidon tarpeen arviointiin, joka tehdään myöntämisperusteiden mukaisesti hyvinvointialueen palvelussa. Asiakas voi valita palvelusetelinsä oikeuttamalle palvelulle palvelusetelituottajan palse.fi-palveluntuottajarekisterissä.

Lue lisää palveluseteleistä verkkosivuillamme.

Lisätietoja:

  • Mia Lindberg, erityisasiantuntija, sosiaali- ja terveyspalvelut, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 040 511 8325, mia.lindberg(at)hyvaks.fi
  • Mervi Temonen, järjestelmäasiantuntija, sosiaali- ja terveyspalvelut, Keski-Suomen hyvinvointialue, p. 014 2692683, mervi.temonen(at)hyvaks.fi