Hyppää pääsisältöön

Keski-Suomen hyvinvointialue liittyy Hanselin puitesopimukseen hoitajavuokratyövoiman hankkimiseksi

10.4.2024

Keski-Suomen hyvinvointialueen hyvinvointialuejohtaja on tehnyt 5.4. viranhaltijapäätöksen liittymisestä Hanselin dynaamiseen puitejärjestelyyn sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstövuokrauksesta (Hansel: Sote-alan henkilöstövuokraus 2021–2025).

Liittyminen järjestelyyn tapahtuu kahden viikon valitusajan umpeuduttua.  

Hanselin puitesopimukseen liittymisellä ei ole vaikutusta niihin voimassa oleviin hankintasopimuksiin, joita hyvinvointialueella tällä hetkellä on hoitajien vuokratyövoimaa tuottavien yritysten kanssa.  

Kuitenkin niissä tilanteissa, joissa hyvinvointialueella ei ole mahdollisuutta hankkia hoitajien vuokratyövoimaa olemassa olevien sopimusten kautta, pyritään uudet hankinnat toteuttamaan ensisijaisesti minikilpailutuksina Hanselin dynaamiseen hankintamenettelyyn valittujen palvelutuottajien kesken. Samoin toimitaan tilanteissa, joissa hyvinvointialueella ei ole kyseisestä palvelusta voimassa olevia sopimuksia esimerkiksi tietylle maantieteelliselle alueelle. 

Palveluntuottajat voivat täyttää osallistumishakemuksen Hanselin verkkosivuilla. Mukaan hyväksytään kaikki soveltuvuusvaatimukset täyttävät toimittajat. Dynaamiseen hankintamenettelyyn on mahdollista hakea myös ryhmittymänä, tai palvelua voi tuottaa yhteishankintaan hyväksytyn toimijan alihankkijana. 

Keski-Suomen hyvinvointialueelle siirtyi 1.1.2023 kymmeniä henkilöstövuokraussopimuksia eri kunnista ja kuntayhtymistä. Tämänhetkiset sopimukset eivät kata koko hyvinvointialuetta vaan ovat esimerkiksi kuntakohtaisia. Joissain kunnissa tilanne on ollut hyvä, joissain taas ei ole ollut mahdollisuutta vuokratyövoiman hyödyntämiseen.  

-Hoitajien vuokratyövoimalle on tarve koko hyvinvointialueen laajuudella, ja yhteishankinnalla pystymme mahdollistamaan koko hyvinvointialueen kattavan sopimustilanteen, selventää palvelupäällikkö Timo Itäpuisto

Keski-Suomen hyvinvointialue järjestää palveluntuottajille avoimen tiedotustilaisuuden ke 17.4. klo 13–14. Mukaan tilaisuuteen pääsee liittymään tästä. Tilaisuuden järjestelyistä vastaa palvelupäällikkö Timo Itäpuisto.