Hyppää pääsisältöön
Järvimaisema

Uutinen

Johtajaylilääkärin virka kiinnosti neljää hakijaa

5.12.2022

Keski-Suomen hyvinvointialueen johtajaylilääkärin virkaan tuli neljä hakemusta. Virka oli ulkoisessa haussa 17.11.-2.12

Johtajaylilääkäri työskentelee sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialajohtajan alaisuudessa ja hänen valinnastaan päättää aluehallitus.

Johtajaylilääkärin virkaa hakivat (aakkosjärjestyksessä):

  • Jalkanen Jyrki, vs. johtajaylilääkäri, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri
  • Kataja Vesa, lääketieteellinen johtaja, ELEKTA/Kaiku Health
  • Mustonen Pirjo, kehittämisjohtaja, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri

Lisäksi yksi henkilö ei halunnut nimeään tässä vaiheessa julkisuuteen.

Johtajaylilääkärin tehtäviin kuuluvat terveydenhuoltolaissa määritellyt vastaavan lääkärin tehtävät. Johtajaylilääkäri toimii hyvinvointialueen ja sosiaali- ja terveyspalveluiden johtoryhmässä. Hänen läheisinä työpareinaan toimivat johtajaylihoitaja ja sosiaalihuollon johtaja.

Yhdessä työpariensa kanssa johtajaylilääkärin tehtävinä ovat:

  • palvelujen sujuvuuden ja eri ammattiryhmien yhteistyön edistäminen sekä potilaiden ja asiakkaiden palvelupolkujen kehittäminen ja
  • hyvinvointialueen palvelujen välisen yhteistyön vahvistaminen ja kehittäminen.

Johtajalääkäri edistää myös lääkäreiden koulutusta ja ammatillista kehittymistä sekä oppilaitosyhteistyötä.

Johtajaylilääkärin kelpoisuusvaatimuksena on erikoislääkärin oikeudet soveltuvalla lääketieteen erikoisalalla ja lääketieteen tohtorin tutkinto sekä laaja johtamiskokemus terveydenhuollon alalta. Eduksi katsotaan dosentin arvo.

Aluehallituksen on tarkoitus valita johtajaylilääkäri joulukuussa.

Hyvinvointialueesta muodostuu Keski-Suomen suurin työnantaja, jonka palveluksessa työskentelee noin 11 500 ammattilaista. Henkilöstöä ja tehtäviä hyvinvointialueelle tulee 26 organisaatiosta. Näistä organisaatiosta sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen johtajien ja esihenkilöiden tehtävät ja virat lakkaavat.

Lisätietoja:

sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialajohtaja Kati Kallimo, p. 050 442 2302

Keski-Suomen hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023 ja vastaa sen jälkeen noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluista. Asukkaille, asiakkaille ja potilaille uudistus ei ole kovin suuri vuoden vaihtuessa: pääosin tuttu ammattilainen jatkaa tutussa toimipisteessä. Puhelinnumerot säilyvät samana. Jatkossa palveluiden tiedot, toimipisteet ja yhteystiedot löytyvät Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta www.hyvaks.fi. 

Hyvinvointialueesta muodostuu Keski-Suomen suurin työnantaja, jonka palveluksessa työskentelee noin 11 500 ammattilaista. Tarjoamme uutena työnantajana mahdollisuuksia ammatilliseen kehittymiseen ja monipuolisiin urapolkuihin.

Keskeinen tehtävämme on keskisuomalaisten hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistäminen yhteistyössä kuntien, järjestöjen, yritysten ja muiden toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on se, että keskisuomaisten kokemus hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta on maan kärkeä. Haluamme olla ihmislähtöisin hyvinvointialue ja tukea keskisuomalaisten hyvää arkea keskisuomalaisille.