Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso mahdolliset poikkeusaukioloajat täältä.
Jan Tollet

Uutinen

Jan Tollet valittiin Keski-Suomen hyvinvointialuejohtajaksi

14.6.2022

Suomessa ja ulkomailla 25 vuoden liikkeenjohdollisen kokemuksen kartuttanut Jan Tollet siirtyy Keski-Suomen hyvinvointialuejohtajaksi Pohjois-Savon yliopistollisen sairaanhoitopiirin johtajan tehtävästä.

 

Aluevaltuusto päätti kokouksessaan 14.6. valita Keski-Suomen hyvinvointialuejohtajaksi DI, eMBA Jan Tolletin, jolla on monipuolinen johtajakokemus julkisen terveydenhuollon erikoissaanhoidosta, laboratoriotoiminnasta, suun terveydenhuollon laitteista sekä teollisuudesta. Ennen siirtymistään Pohjos-Savon sairaanhoitopiirin toimitusjohtajaksi vuonna 2016 Tollet on toiminut konsernijohtajana ISLABissa ja Fimetissä sekä teollisuuskonserneissa Aasian tytäryhtiöiden toimitusjohtajana.

Aluevaltuusto piti hyvinvointialuejohtajan valinnasta virkavaalin. Tollet sai 69 annetusta äänestä 39. 

Todellinen superfuusio kiehtoo

Tolletin tulo Keski-Suomeen ei vielä ole kiveen hakattu tosiasia. Tollet on luvannut ilmoittaa päätöksestään 16.6. aamupäivällä. Hän on kahden loppusuorahakijan joukossa myös Pohjois-Karjalan hyvinvointialuejohtajan valintaprosessissa, jossa valinta tehdään 15.6. Hyvinvointialuejohtajan tehtävää hoitaa uuden johtajan tuloon saakka hyvinvointialuejohtaja Kati Kallimo.

Tollet kommentoi hyppäävänsä hyvinvointiuudistukseen kuin liikkuvaan junaan, jolloin oleellista on perusteellinen tilanteeseen perehtyminen. Kiitospuheenvuorossaan Tollet korosti henkilöstökokemukseen ja työhyvinvointiin panostamista. Talouden johtaminen ja tulevien vuosien talouden suunnittelu kuuluvat ydinasioihin. Tolletin motto on, että johtajan tärkein tehtävä on varmistaa organisaation onnistuminen sen omissa tehtävissä.

– Haluan muistuttaa, että Keski-Suomessa on edessään iso savotta hyvinvointialuetta rakennettaessa – oikea superfuusio. Tavoitteena on luoda yhdessä Keski-Suomesta ihmislähtöisin hyvinvointialue, jossa kumppanuuksien ja yhteistoimintapintojen kautta koko maakunnan elinvoima vahvistuu. Yksi tärkeimmistä asioista on strategian jatkotyöstö ja sen myötä hoidon saatavuuden varmistaminen koko maakunnassa. Alleviivaan, että nopein tapa parantaa työhyvinvointia ja henkilöstökokemusta on johtajuuteen panostaminen, Tollet sanoi.

Aluevaltuuston puheenjohtaja Jani Kokko luottaa Tolletin valitsevan Keski-Suomen.

– Meillä on miljardibudjetti, 11500 työntekijää ja uusi sairaala Nova – nämä ovat vetovoimatekijöitä, joilla Tolletin päätös varmasti saadaan meille myönteiseksi, Kokko sanoo.

Aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula uskoo, että saamme Tolletista maakunnan eri sote- ja pelastustoimen organisaatioiden mahdollisuudet yhdistävän johtajan: – Yhteistyöllä päästään ihmislähtöiseen Keski-Suomeen, Aula kiteyttää. 

Kuuden vuoden huippuvirka

Keski-Suomen hyvinvointialuejohtajan virkaan tuli 11 hakemusta. Hakuaikaa oli 19.4. saakka. Kuutta hakijaa haastateltiin. He tekivät myös kirjallisia tehtäviä. Lisäksi kolmesta hakijasta teetettiin henkilöarvio.

Tulevalta hyvinvointialuejohtajalta odotetaan muun muassa yhdistävää johtajuutta eli kykyä nivoa koko Keski-Suomen kehittämispotentiaalia ja tahtotilaa yhteen, jotta Keski-Suomen hyvinvointialueesta tulee yksi ihmislähtöisimmistä hyvinvointialueista.

Hyvinvointialuejohtaja valitaan kuuden vuoden määräajaksi. Valinta on ehdollinen siihen asti, kunnes valittu on esittänyt terveydentilastaan hyväksyttävän todistuksen. Virkaa täytettäessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa, ja palkkauksesta sovitaan valituksi tulleen kanssa tehtävässä johtajasopimuksessa.

Keski-Suomen hyvinvointialue vastaa 1.1.2023 alkaen noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista. Keski-Suomen hyvinvointialueelle tulee siirtymään noin 11 600 työntekijää.

Lisätietoja

  • Jan Tollet, p. 050 400 0073
  • aluevaltuuston puheenjohtaja Jani Kokko, p. 050 341 2860
  • aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula, p. 050 530 9697