Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Ammattilaiset keskustelevat terveysasemalla.

Uutinen

Jämsän Terveyden palvelut siirtyvät Keski-Suomen hyvinvointialueelle vaiheittain

13.10.2023

Jämsän sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät vaiheittain Jämsän Terveys Oy:ltä hyvinvointialueelle. Ensimmäisenä siirtyvät suun terveydenhuolto ja dialyysiyksikön palvelut 1.1.2024. Toimipisteet ja tuttu henkilökunta säilyvät ennallaan.

Jämsän Terveys Oy:n palveluilta siirtyy hyvinvointialueen vastuulle palveluita neljässä aallossa vuoden 2024 aikana. Ensimmäisenä 1.1.2024 siirtyvät suunterveydenhuollon ja dialyysiyksikön palvelut. Toisessa vaiheessa 1.4.2024 siirtyy vanhuspalveluiden kokonaisuus ja 1.8.2024 perhepalvelukeskuksen, mielenterveys- ja päihdepalvelut sekä perusterveydenhuollon kuntoutuksen palvelut. Kaikki muut palvelut siirtyvät sopimuskauden päättyessä 31.8.2025. Palvelut siirtyvät osaksi hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluita.

- Palvelut siirtyvät hyvinvointialueen tuottamaksi vaiheittain ja palveluiden toiminta jatkuu Jämsässä edelleen. Haluamme tarjota toimivat, ihmislähtöiset ja turvalliset palvelut niin jämsäläisille kuin kaikille keskisuomalaisillekin, kertoo sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialajohtaja Kati Kallimo Keski-Suomen hyvinvointialueelta.

Osana hyvinvointialueen muuta palveluiden järjestämistä järjestetään palvelut myös jämsäläisille. Tulevaisuuden palvelut rakennetaan yhdessä ja hyvässä yhteistyössä Jämsän asukkaita, päättäjiä ja muita sidosryhmiä kuunnellen. Asukkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa käydään tiivistä vuoropuhelua sopimuskauden jälkeisiä palveluja suunniteltaessa.

Jämsän Terveys Oy:ltä siirtyvien palveluiden lähes 500 työntekijää siirtyvät osaksi hyvinvointialueen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutuotanto-organisaation mukaista rakennetta.

- Meille on hyvin tärkeää, että siirtymä sujuu hyvin ja hallitusti niin asiakkaillemme kuin henkilöstöllekin. Olemme ottaneet henkilöstön mukaan muutoksen valmisteluun, sanoo Jämsän Terveyden toimitusjohtaja Seppo Kariniemi.

Jokilaakson sairaalan perusterveydenhuollon päivystykselle haetaan jatkoaikaa

Perus- ja erikoissairaanhoidon palveluiden tuottaminen jatkuu palvelusopimuksen mukaisesti. Perus- ja erikoissairaanhoidon palveluita on tuotettu Jokilaakson Terveydessä. Keski-Suomen hyvinvointialue on hakenut sosiaali- ja terveysministeriöltä poikkeuslupaa ympärivuorokautisen perusterveydenhuollon päivystyksen järjestämisen jatkamiseen Jokilaakson sairaalassa ajalle 1.1.−31.12.2025.

Lisätietoja: