Hyppää pääsisältöön
Sairaanhoitaja asiakkaan kanssa.

Uutinen

Influenssa- ja koronarokotuksia järjestetään viikolla 50 kuudella paikkakunnalla

11.12.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueella on annettu 11.12. mennessä noin 35 100 koronarokotusta ja noin 44 100 influenssarokotusta. 

Viikolla 50 joukkorokotustapahtumia järjestetään kuudella paikkakunnalla: Kannonkoskella, Karstulassa ja Kivijärvellä tiistaina 12.12., Kyyjärvellä ja Saarijärvellä torstaina 14.12. sekä Jyväskylässä lauantaina 16.12. Lisäksi alle 7-vuotiaille lapsille ja raskaana oleville jyväskyläläisille ja muuramelaisille on lauantaina 16.12. oma rokotuspäivä Palokan neuvolassa. Muissa kunnissa alle 7-vuotiaiden lasten ja raskaana olevien rokotukset annetaan neuvoloissa ajanvarauksella.    

Joulun ja vuodenvaihteen aikana ei järjestetä joukkorokotuspäiviä. Tammikuussa on vielä yksi joukkorokotuspäivä Laukaassa perjantaina 12.1. Lisäksi alle 7-vuotiaille lapsille ja raskaana oleville jyväskyläläisille ja muuramelaisille on lauantaina 13.1. oma rokotuspäivä Palokan neuvolassa. 

Keski-Suomen hyvinvointialue rokottaa yli 18-vuotiaita riskiryhmäläisiä maksutta influenssaa ja koronaa vastaan pääasiassa yleisinä rokotuspäivinä, joita järjestetään useilla Keski-Suomen hyvinvointialueen terveysasemilla koko loppuvuoden ajan. Rokotteen saa edelleen tarvittaessa ajanvarauksella omalta terveysasemalta. Mikäli asiakkaalla on liikuntarajoite tai jokin muu terveydellinen este, voi rokotteen ottamiselle varata ajan sähköisesti, chatissa tai puhelimitse omalta terveysasemalta. Ajanvarausajat on tarkoitettu aikuisille riskiryhmiin kuuluville henkilöille. Lapset ja nuoret riskiryhmäläiset rokotetaan neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.  

Katso tarkemmat tiedot rokotuspäivistä ja -käytänteistä verkkosivuiltamme: Influenssa- ja koronarokotukset (hyvaks.fi) 

Sairaala Novan kolmas joukkorokotuspäivä on lauantaina 16.12.   

Sairaala Novan terveysaseman kolmanteen ja toistaiseksi viimeiseen joukkorokotuspäivään varaudutaan kahden aikaisemman kokemuksen pohjalta. Edellisen rokotuspäivän järjestelyt sujuivat moitteetta, joten hyväksi havaittuja toimintatapoja jatketaan. 

Suosituksena on, että asiakkaat saapuvat Sairaala Novan joukkorokotukseen päivän mittaan joustavasti eri aikoina, mikä tasoittaa aamun pahinta jonoa. Rokotuspäivien aikana liikennettä tulee olemaan paljon, joten rokotukseen tulevia kannustetaan joukkoliikenteen käyttöön.   

Omalla autolla rokotuksiin saapuville on varattu parkkipaikkoja Sairaala Novan parkkitalon takana oleville Gradian maksuttomille parkkipaikoille (kuvassa P1). Parkkipaikoille saavutaan Länsiväylältä Sairaala Novan liikenneympyrän kautta, jotta Hoitajantien liikenne pysyy turvallisena. Tarvittaessa, jos Gradian parkkipaikat täyttyvät, käytetään Länsiväylän varrella olevaa parkkialuetta (kuvassa P2). Parkkipaikoilla on järjestetty liikenteenohjaus. Rokotuksiin saapuvia pyydetään välttämään Sairaala Novan pääovien eteen ajamista, ellei se ole välttämätöntä esimerkiksi liikuntarajoitteen vuoksi.  

Rokotustapahtuman sisäänkäynti tapahtuu Nova 1 -ovista Länsiväylän suunnalta. Uloskäynti ensisijaisesti Nova 2 -ovesta. Rokotukset annetaan ravintola Poukaman, R-kioskin ja luentosalin väliin jäävien käytävien vastaanottohuoneissa. Sairaalavapaaehtoiset auttavat asiakkaita paikan päällä rokotusjonojen löytymisessä. Aulaemäntä jakaa jonossa oleville oman vuoronumeron ja ohjaa heidät oikean vastaanottohuoneen oven luo odottamaan. Ovissa ja vuoronumerolapuissa on yhtenevä värikoodi. Asiakas kutsutaan rokotukseen vuoronumeron ja värikoodin mukaisesti. Riisuthan takkisi jo valmiiksi ennen rokotushuoneeseen menemistä. 

Image
Sairaala Novan terveysaseman rokotuspäivän pysäköintikartta

Sairaala Novassa järjestetään rokotuspäivien yhteydessä terveyden edistämisen TERVE-tapahtuma, jossa on paikalla terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä yhdistyksiä, järjestöjä sekä hyvinvointialueen omien palveluiden edustajia esittelemässä toimintaansa ja tapaamassa hyvinvointialueen asukkaita.  

In English: Influenza and coronavirus vaccinations