Hyppää pääsisältöön
Sairaanhoitaja asiakkaan kanssa.

Uutinen

Influenssa- ja koronarokotukset jatkuvat viikolla 49 kahdella paikkakunnalla

4.12.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueella on annettu 4.12. mennessä noin 34 060 koronarokotusta ja noin 39 800 influenssarokotusta.

Sairaala Novan toisessa joukkorokotuspäivässä lauantaina 2.12. rokotukset etenivät sujuvasti. Koronarokotteita annettiin päivän aikana 3 845 ja influenssarokotteita 3 708. Ovien avauduttua aamulla kello 8 jonossa olevat asiakkaat mahtuivat sisätiloihin eikä rokotuksiin tulevien tarvinnut enää loppupäivän aikana jonottaa ulkona. Kaikki paikalle tulleet asiakkaat saivat rokotukset sujuvasti ja asiakkaat olivat toimintaan tyytyväisiä. 

Laukaan joukkorokotusiltapäivässä perjantaina 1.12. rokotettiin 770 hyvinvointialueen asukasta. Jonotusaika ruuhkaisimpina rokotustunteina oli alle puoli tuntia, ja viimeiset 1,5 tuntia rokotukseen pääsi käytännössä jonottamatta. Kaikki paikalle tulleet rokotettiin sujuvasti. 

Viikolla 49 joukkorokotustapahtumia järjestetään kahdella paikkakunnalla: Kinnulassa tiistaina 5.12. sekä Pihtiputaalla torstaina 7.12. Seuraava Sairaala Novan terveysaseman rokotuspäivä Jyväskylässä on lauantaina 16.12. Keski-Suomen hyvinvointialue rokottaa yli 18-vuotiaita riskiryhmäläisiä maksutta influenssaa ja koronaa vastaan pääasiassa yleisinä rokotuspäivinä, joita järjestetään useilla Keski-Suomen hyvinvointialueen terveysasemilla koko loppuvuoden ajan. 

Rokotteen saa edelleen tarvittaessa ajanvarauksella omalta terveysasemalta. Mikäli asiakkaalla on liikuntarajoite tai jokin muu terveydellinen este, voi rokotteen ottamiselle varata ajan sähköisesti, chatissa tai puhelimitse omalta terveysasemalta. Ajanvarausajat on tarkoitettu aikuisille riskiryhmiin kuuluville henkilöille. Lapset ja nuoret riskiryhmäläiset rokotetaan neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.  

Katso tarkemmat tiedot rokotuspäivistä ja -käytänteistä verkkosivuiltamme: Influenssa- ja koronarokotukset (hyvaks.fi) 

In English: Influenza and coronavirus vaccinations