Hyppää pääsisältöön
Sairaanhoitaja asiakkaan kanssa.

Uutinen

Influenssa- ja koronarokotukset jatkuvat viikolla 48 kahdeksalla paikkakunnalla

27.11.2023

Keski-Suomen hyvinvointialueella on annettu 27.11. mennessä noin 19 000 koronarokotusta ja noin 25 000 influenssarokotusta.

Laukaan terveysaseman joukkorokotuspäivässä lauantaina 25.11. annettiin yhteensä noin 1850 rokotusta 1040 kansalaiselle. Järjestelyt toimivat Laukaassa hyvin ja asiakkailta saatiin paljon kiitosta järjestelyjen sujuvuudesta. 

Viikolla 48 joukkorokotustapahtumia järjestetään kahdeksalla paikkakunnalla: Pihtiputaalla ja Saarijärvellä tiistaina 28.11., Kannonkoskella ja Kivijärvellä keskiviikkona 29.11., Konnevedellä torstaina 30.11., Kyyjärvellä ja Laukaassa perjantaina 1.12. sekä Jyväskylässä lauantaina 2.12. Keski-Suomen hyvinvointialue rokottaa yli 18-vuotiaita riskiryhmäläisiä maksutta influenssaa ja koronaa vastaan pääasiassa yleisinä rokotuspäivinä, joita järjestetään useilla Keski-Suomen hyvinvointialueen terveysasemilla koko loppuvuoden ajan. 

Rokotteen saa edelleen tarvittaessa ajanvarauksella omalta terveysasemalta. Mikäli asiakkaalla on liikuntarajoite tai jokin muu terveydellinen este, voi rokotteen ottamiselle varata ajan sähköisesti, chatissa tai puhelimitse omalta terveysasemalta. Ajanvarausajat on tarkoitettu aikuisille riskiryhmiin kuuluville henkilöille. Lapset ja nuoret riskiryhmäläiset rokotetaan neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.  

Katso tarkemmat tiedot rokotuspäivistä ja -käytänteistä verkkosivuiltamme: Influenssa- ja koronarokotukset (hyvaks.fi) 

Sairaala Novan toinen joukkorokotuspäivä on lauantaina 2.12.  

Sairaala Novan terveysaseman toiseen joukkorokotuspäivään odotetaan tuhansia rokotettavia ja siihen on varauduttu ensimmäisen rokotuspäivän kokemusten pohjalta. Muun muassa rokottajien määrää on lisätty ja rokotusten logistiikkaa parannettu. Suosituksena on, että asiakkaat saapuisivat rokotuksiin päivän mittaan joustavasti eri aikoina, mikä tasoittaisi aamun pahinta jonoa. Novan ensimmäisessä joukkorokotuspäivässä keskimääräinen jonotusaika oli yksi tunti. Rokotuspäivien aikana liikennettä tulee olemaan paljon, joten rokotukseen tulevia kannustetaan joukkoliikenteen käyttöön.  

Omalla autolla rokotuksiin saapuville on varattu parkkipaikkoja Sairaala Novan parkkitalon takana oleville Gradian maksuttomille parkkipaikoille (kuvassa P1). Parkkipaikoille saavutaan Länsiväylältä Sairaala Novan liikenneympyrän kautta, jotta Hoitajantien liikenne pysyy turvallisena. Tarvittaessa, jos Gradian parkkipaikat täyttyvät, käytetään Länsiväylän varrella olevaa parkkialuetta (kuvassa P2). Parkkipaikoilla on järjestetty liikenteenohjaus. Rokotuksiin saapuvia pyydetään välttämään Sairaala Novan pääovien eteen ajamista, ellei se ole välttämätöntä esimerkiksi liikuntarajoitteen vuoksi. 

Rokotustapahtuman sisäänkäynti tapahtuu Nova 1 -ovista Länsiväylän suunnalta. Rokotukset annetaan ravintola Poukaman, R-kioskin ja luentosalin väliin jäävien käytävien vastaanottohuoneissa. Sairaalavapaaehtoiset auttavat asiakkaita paikan päällä rokotusjonojen löytymisessä. Aulaemäntä jakaa jonossa oleville oman vuoronumeron ja ohjaa heidät oikean vastaanottohuoneen oven luo odottamaan. Ovissa ja vuoronumerolapuissa on yhtenevä värikoodi. Asiakas kutsutaan rokotukseen vuoronumeron ja värikoodin mukaisesti. Riisuthan takkisi jo valmiiksi ennen rokotushuoneeseen menemistä.

Image
Sairaala Novan terveysaseman rokotuspäivän pysäköintikartta

Sairaala Novassa järjestetään rokotuspäivien yhteydessä terveyden edistämisen TERVE-tapahtuma, jossa on paikalla terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä yhdistyksiä, järjestöjä sekä hyvinvointialueen omien palveluiden edustajia esittelemässä toimintaansa ja tapaamassa hyvinvointialueen asukkaita.   

In English: Influenza and coronavirus vaccinations