Hyppää pääsisältöön

Puhelinlinjat ovat ruuhkautuneet useilla Keski-Suomen hyvinvointialueen terveysasemilla Lifecare-potilasjärjestelmässä ilmenneen hitauden vuoksi.

Lue lisää.
Sairaanhoitaja asiakkaan kanssa.

Uutinen

Influenssa- ja koronarokotukset jatkuvat Laukaan joukkorokotuspäivässä

9.1.2024

Laukaan terveysasemalla on perjantaina 12.1. kello 13–18 joukkorokotuspäivä, jossa yli 18-vuotiaille riskiryhmäläisille annetaan influenssa- ja koronarokotuksia ilman ajanvarausta.

Lisäksi alle 7-vuotiaille lapsille ja raskaana oleville jyväskyläläisille ja muuramelaisille on lauantaina 13.1. kello 8–16 ilman ajanvarausta toimiva rokotuspäivä Palokan neuvolassa. Nämä ovat syksyn epidemiakauden 2023–2024 viimeiset joukkorokotuspäivät. 

Keski-Suomen hyvinvointialue on rokottanut yli 18-vuotiaita riskiryhmäläisiä maksutta influenssaa ja koronaa vastaan pääasiassa yleisinä joukkorokotuspäivinä. Syksyn aikana järjestettiin 32 joukkorokotuspäivää yhteensä 13 Keski-Suomen kunnassa. Eniten rokotuksia annettiin Jyväskylässä Sairaala Novan terveysasemalla järjestetyissä kolmessa rokotuspäivässä, joissa rokotuksen sai yhteensä noin 12 500 keskisuomalaista. 

Influenssa- ja koronarokotuksen saa edelleen tarvittaessa ajanvarauksella. Rokotukseen voi varata ajan sähköisesti, chatissa tai puhelimitse omalta terveysasemalta. Ajanvarausajat on tarkoitettu aikuisille riskiryhmiin kuuluville henkilöille. Lapset ja nuoret riskiryhmäläiset rokotetaan neuvoloissa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa.  

Katso tarkemmat tiedot rokotuspäivistä ja -käytänteistä verkkosivuiltamme: Influenssa- ja koronarokotukset (hyvaks.fi)  

In English: Influenza and coronavirus vaccinations