Hyppää pääsisältöön

Helatorstaina 9.5. toimipisteemme, puhelinpalvelumme ja verkkoasiointimme palvelevat sunnuntain aukioloaikojen mukaisesti. Sairaanhoitajan chat palvelee myös helatorstaina klo 10–16.

Lue lisää.
Kaksi iloista henkilöä kahvittelevat ulkona talvella.

Uutinen

Ammattilainen, ilmoittaudu mukaan Elämäntapaohjauksen perusteet -koulutukseen 25.2. mennessä

1.2.2024

Tuetko ja ohjaatko työksesi asiakkaita kohti kestävää elämäntavan muutosta? Tarvitsetko työsi tueksi uusia taitoja, työvälineitä tai tietoa elämäntapaohjauksen mahdollisuuksista Keski-Suomessa? Hae mukaan koulutukseen 25.2. mennessä!

Maaliskuussa alkava Elämäntapaohjauksen perusteet -koulutus on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työskentelevät aikuisten elämäntapaohjauksen parissa ja haluavat syventää omaa osaamistaan sekä kehittyä ohjaajina. Koulutus soveltuu Keski-Suomessa sosiaali- ja terveysalalla, kunnissa sekä järjestöissä työskenteleville ammattilaisille, jotka toteuttavat työssään elämäntapaohjausta.

Koulutuksen järjestävät Keski-Suomen hyvinvointialueen hyvinvointi ja kumppanuudet- ja ravitsemusterapiayksikkö sekä Keski-Suomen liikunta ja Jyväskylän liikuntapalvelut.

Ammattilaiset kohtaavat päivittäin työssään asiakkaita, jotka tarvitsevat arkeensa muutosta, kuten liikkuvampaa elämäntapaa tai laadukkaampaa unta ja lepoa. Koulutus vastaa ammattilaisten tarpeeseen kohdata ja ohjata tällaisia asiakkaita kohti elämänmittaista muutosta ja parempaa arkea. Koulutuksessa ammattilaiset saavat valmiuksia kokonaisvaltaisen elämäntapaohjauksen toteuttamiseen sekä neuvoja siihen, miten vahvistaa käyttäytymismuutosta tukevaa ohjaustapaa sekä maakunnallisten ja digitaalisten elämäntapaohjausmenetelmien käyttöä. 

– Suosittelisin koulutukseen osallistumista kaikille, jotka ovat kiinnostuneita edistämään kokonaisvaltaista hyvinvointia ja auttamaan muita elämäntapamuutoksissa. Koulutus tarjoaa syvällisen ymmärryksen ihmisen hyvinvoinnista, käytännönläheisiä työkaluja ja monipuolisia menetelmiä ohjaukseen. Koulutus on parantanut ammattitaitoani ja mahdollistanut asiakkaideni tehokkaamman tukemisen tavoitteissaan. Lisäksi koulutuksen tarjoama tieto ravinnosta, liikunnasta ja stressinhallinnasta muodostaa vahvan perustan, jonka avulla ohjaan asiakkaita kohti terveellisempää elämäntyyliä, kuvaa koulutuksen käynyt elämäntapaohjaaja Heidi Kiander hyvinvointialueen digitaalisesta sote-keskuksesta.

Koulutuksen aikataulu ja sisältö

Koulutus järjestetään Teams-etätapaamisina maalis-kesäkuussa 2024. Ensimmäinen ja viimeinen kerta ovat lähitapaamisia. Koulutuksen tapaamiset ja sisällöt: 

  • Ke 13.3. klo 14–16, yhteinen aloitus (lähitapaaminen)
  • Ke 27.3. klo 14–16, elämäntapamuutoksen tukeminen (Teams)
  • Ke 17.4. klo 14–16, ravitsemusohjaus (Teams)
  • Ke 8.5. klo 14–16, liikuntaneuvonta (Teams)
  • Ke 22.5. klo 14–16, uniterveys (Teams)
  • Ke 5.6. klo 14–16, elämäntapaohjauksen mahdollisuudet ja kirjaamiskäytännöt Keski-Suomessa (lähitapaaminen)

Koulutukseen hakeutuminen ja edellytykset

Elämäntapaohjauksen perusteet -koulutus koostuu Moodle-verkkomateriaalista sekä Teams-etätapaamisista. Koulutus etenee vaiheittain: Teams-etätapaamiset sekä oppimistehtävät seuraavat verkkomateriaalin teemoja.

Voidakseen osallistua koulutukseen, koulutettavalla tulee olla mahdollisuus kokeilla erilaisia elämäntapaohjauksen menetelmiä työssään sekä mahdollisuus käyttää opiskeluun aikaa noin 2–3 tuntia viikossa.

Koulutukseen valitaan hakemuslomakkeen perusteella 22 osallistujaa. Hakuaika koulutukseen päättyy pe 25.2. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valintatuloksesta ke 1.3. mennessä. 

Koulutuksen esite löytyy täältä (pdf).

Lisätietoja:

  • Jani Huotari, elämäntapaohjauksen koordinaattori, Keski-Suomen hyvinvointialue, jani.huotari(at)hyvaks.fi
  • Eeva Nykänen, ravitsemusterapeutti, Keski-Suomen hyvinvointialue, eeva.nykanen(at)hyvaks.fi