Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin. Juhannusaattona 21.6. palvelemme viikonloppuaukioloaikojen mukaisesti.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.
Kädet työpöydän yllä.

Uutinen

Alueellisen opiskeluhuollon yhteistyöryhmän muistiot löytyvät hyvinvointialueen verkkosivuilta

24.5.2024

Keski-Suomen hyvinvointialueen alueellinen opiskeluhuollon yhteistyöryhmä kokoontuu neljä kertaa vuodessa.

Alueellinen opiskeluhuollon yhteistyöryhmä kokoontuu neljä kertaa vuodessa. Ryhmän kokousmuistiot löytyvät hyvinvointialueen verkkosivuilta ja ovat siellä kaikkien kiinnostuneiden luettavissa.

Kevätkauden toisessa kokouksessa opiskeluhuollon alueellinen yhteistyöryhmä tarkasteli opiskeluhuollon vuoden 2023 mittareiden tuloksia. Esimerkiksi MOVE-mittausten perusteella keskisuomalaisten nuorten fyysinen toimintakyky on maan keskitasoa parempi, mutta kehittämistä Keski-Suomessakin on. Kouluterveyskyselyn mukaan esimerkiksi vuoden aikana fyysistä väkivaltaa vanhempien tai muiden huolta pitävien aikuisten taholta oli kokenut 14 prosenttia 4.–5. luokkalaisista ja 11 prosenttia 8.–9. luokkalaisista. Lukuja pidetään huolestuttavina. Työryhmä totesi vanhempien tarvitsevan tukea, ja tuen antamiseen tarvitaan eri toimijoiden yhteistyötä.

Oppilaitosten hyvinvointityön kehittäminen on käynnistynyt Hyvinvointityön kehittämishankkeena. Keväällä 2024 koulujen henkilöstölle on tehty kysely ja osallistuvat pilottikoulut, joita on viisi, on valittu. Valittujen koulujen hyvinvointitiimeille on syksyllä tulossa koulutusta oppilaitoksen hyvinvointityön ja yhteisöllisyyden kehittämiseen.

Hyvinvointialue on tuottanut kyselyn koulutuksen järjestäjille. Työryhmä kävi läpi kyselyn keskeisiä kysymyksiä. Kyselyssä koulutuksen järjestäjät arvioivat koulutuksen järjestäjän ja opiskeluhuoltopalveluiden yhteistyötä. Kysely on koulutuksen järjestäjien vastattavana 26.5.2024 saakka.

Kokouksessa työryhmä sai myös ajankohtaiskatsaukset koululääkärityöstä, lapsiperheiden varhaisen tuen palveluista, lastensuojelusta, kouluterveydenhuollosta, opiskeluterveydenhuollosta sekä psykologi- ja kuraattoripalveluista.

Syyskauden kokoukset

Seuraavassa kokouksessa 10.9.2024 yhteistyöryhmä syventyy yhteistyötä koskevan arviointikyselyn tuloksiin. Yhteistyöryhmän kuluvan vuoden viimeinen kokous on 12.11.2024.

Lisätietoja: 

  • Kouluterveydenhuollon palvelupäällikkö Mari Kolu, p. 040 761 6308, mari.kolu(at)hyvaks.fi, toukokuun kokouksen puheenjohtaja, Keski-Suomen hyvinvointialue 
  • Opiskeluhuollon palvelujohtaja Paula Käyhkö, p. 050 517 7542, paula.kayhko(at)hyvaks.fi, Keski-Suomen hyvinvointialue 
  • Alueellisen opiskeluhuollon yhteistyöryhmän verkkosivu ja muistiot
  • Toukokuun kokouksen muistio -pdf