Hyppää pääsisältöön

Erikoistuvat lääkärit

Erikoistumisopinnot Keski-Suomen hyvinvointialueella

Keski-Suomen hyvinvointialueella on erinomaiset mahdollisuudet suorittaa erikoislääkäritutkintoon kuuluvat terveyskeskuspalvelut ja yliopistosairaalan ulkopuoliset sairaalapalvelut. Jyväskylän Sairaala Nova on Suomen suurin ei-yliopistollinen keskussairaala ja meillä ovat edustettuina lähes kaikki lääketieteen erikoisalat.

Erikoistumiskoulutuksen voit aloittaa, jos sinulla on voimassa oleva opinto-oikeus Suomessa olevaan yliopistoon sekä sinulla on lupa harjoittaa lääkärin ammattia. Opinto-oikeuden hakemisen lisäksi sinun tulee ilmoittautua yliopistoon opiskelijaksi. Erikoistumisoikeuden saatuasi sinulla on kaksi vuotta aikaa suorittaa koejakso hyväksytysti. Hyväksytysti suoritetun koejakson jälkeen erikoistuvalle myönnetään lopullinen, yhteensä 10-vuotinen opinto-oikeus erikoislääkärikoulutuksen erikoisalalle tai yhteensä 6-vuotinen opinto-oikeus erikoishammaslääkärikoulutuksen erikoisalalle, alkaen määräaikaisen opinto-oikeuden myöntämispäivästä lukukauden loppuun. Hyväksytty koejakso sisällytetään osaksi erikoisalan varsinaista koulutusta.

Lisää tietoa löydät täältä: Erikoislääkärikoulutus - laaketieteelliset.fi | Lääketieteelliset.fi

Ole tarvittaessa yhteydessä erikoistumisasioista kyseisen erikoisalan ylilääkäriin Sairaala Novassa  ja yleislääketieteen osalta alueylilääkäreihin sote-keskuksissa.

   

  Muiden erikoisalojen reunapalvelut

  Jos tarvitset erikoissairaanhoidon erikoisaloille erikoistuessasi muiden kliinisten erikoisalojen koulutusjaksoa (ns. reunapalvelu), ota yhteyttä laakarikoulutus(at)hyvaks.fi

  Erikoistuvat lääkärit voivat myös tiedustella suoraan lääkärin viransijaisuuksia (reuna-/sairaalapalveluja varten) olemalla yhteydessä eri erikoisalojen ylilääkäreihin. 

  Yleislääketiede, työterveyshuolto ja muiden kliinisten erikoisalojen koulutusjaksot sairaalassa

  Jos tarvitset yleislääketieteeseen tai työterveyshuoltoon erikoistumiseen liittyvää muiden kliinisten erikoisalojen koulutusjaksoa (ns. sairaalapalvelua), ota yhteyttä laakarikoulutus(at)hyvaks.fi

  Yleislääketieteeseen erikoistuvan lääkärin muiden kliinisten erikoisalojen koulutusjaksoja on tarjolla keskitetysti 60 kuukautta vuodessa. Haku on syyskuun alussa ja tarvittaessa täydennyshaku seuraavana keväänä, esim. keväällä 2024 on täydennyshaku v. 2025 paikkoihin. Jaksot sovitaan 3–6 kk pituisiksi. Tehtävää haetaan Kuntarekryjärjestelmän kautta sähköisellä hakemuksella, jossa hakija esittää hakulomakkeella erikoisala- ja ajankohtatoiveensa.

  Tarjoamme sinulle

  • jakson aikana erikoisalaohjauksen lisäksi yleislääketieteen ohjauksen ja opetuksen
  • erikoistumispaikan uudessa modernissa sairaalassa, jossa työtäsi tukevat laadukkaat oheispalvelut
  • mahdollisuuden lisäkouluttautumiseen (koulutamme aktiivisesti yhteistyössä Tietotaitokeskuksen kanssa)