Hyppää pääsisältöön
Amanuenssiksi Sairaala Novaan

Amanuenssuurit Sairaala Novassa

Hei amanuenssi! Tule tutustumaan koulutusmyönteiseen, uusinta teknologiaa hyödyntävään opetussairaalamme, jossa sinun on mahdollista päästä kehittämään omaa osaamistasi kannustavassa työympäristössä. Amanuenssuurin aikana tarkoituksena on tutustua lääkärin ammattiin, opetella käytännön taitoja sekä päästä harjoittelemaan jo opitun teoriatiedon soveltamista käytäntöön.  

Amanuenssuurit kestävät pääsääntöisesti kahdesta viikosta kuukauteen. Amanuenssuuria voi hakea eri erikoisaloille, mm. sisätaudeille, kirurgialle, neurologialle, psykiatrialle tai akuuttilääketieteeseen. Sinulla tulee olla vähintään kolme vuotta opintoja takana sekä kyseisen erikoisalan klinikkakurssi suoritettuna.

Keski-Suomen hyvinvointialueelle erikoissairaanhoidon (Jyväskylän Sairaala Nova) amanuenssin tehtäviin haetaan pääsääntöisesti Kuntarekrynhaun kautta. Jos opiskelet lääketiedettä Itä-Suomen yliopistossa, voit hakea amanuenssiksi myös Itä-Suomen yliopiston haun kautta: ama(at)uef.fi. Mikäli etsit amanuenssuuria muulle ajalle tai olet suorittanut lääkärintutkinnon ulkomailla, olethan suoraan yhteydessä lääkärikoulutukseemme: laakarikoulutus(at)hyvaks.fi.

Hyviä syitä tulla amanuenssiksi Keski-Suomeen:

  • Meillä on hyvässä hengessä toimiva, sopivan kokoinen sairaala.
  • Amanuensseja on samanaikaisesti rajattu määrä, jolloin varmistamme, että saat parhaan mahdollisen oppimiskokemuksen.
  • Amanuenssina sinun on mahdollista päästä tutustumaan ja harjoittelemaan NASCE-laatusertifikaatilla palkittuun oppimisympäristö Tietotaitokeskukseen. Tietotaitokeskuksessa on panostettu erityisesti  strukturoituihin taito- ja simulaatiokoulutuksiin.

Kuntarekryssä amanuenssiksi voivat hakea:

  • Suomessa ja ulkomailla lääketiedettä opiskelevat suomalaiset

Otathan huomioon tehtävää hakiessasi, että haet amanuenssuuria erikoisaloilta, joilta olet saanut opetusta ja mielellään suorittanut koko kurssin. Hakemus tehtäviin jätetään Kuntarekryssä. Löydät avoimet amanuenssuuri-haut myös Keski-Suomen hyvinvointialueen avoimien työpaikkojen listauksesta.

Kuntarekryssä amanuenssuurit ovat haettavissa kaksi kertaa vuodessa (kesälle ja vuodenvaihteeseen). Kesäkuukausien (toukokuu-elokuu) amanuenssuurien hakuaika päättyy 31.12. . Päätökset valinnoista tehdään tammikuun loppuun mennessä. Vuodenvaihteen amanuenssuurien hakuaika päättyy syyskuun puolivälissä.

Valinnoista ilmoitetaan valituille sähköpostilla. Vastuuhenkilönä toimii lääkärikoulutuksen asiantuntija Katja Karlsson, puh 014 269 1384, laakarikoulutus(at)hyvaks.fi.

Muiden ajankohtien amanuenssijaksot käsitellään tapauskohtaisesti, olethan yhteydessä lääkärikoulutuksen asiantuntija Katja Karlssoniin. Yhteystiedot yllä.

ISY:n kautta jaettavat amanuenssin tehtävät on tarkoitettu ensisijaisesti ISY:n lääketieteen opiskelijoille, mutta mikäli toimia jää heiltä vapaaksi, niitä voivat hakea muualla Suomessa ja ulkomailla lääketiedettä opiskelevat Suomen kansalaiset sekä EU-maiden kansalaiset (kielitaidon oltava riittävä). ISY:n opiskelijoiden jälkeen valinnoissa seuraavalla sijalla ovat muualla Suomen yliopistoissa opiskelevat, toisella sijalla muualla lääketiedettä opiskelevat Suomen kansalaiset ja tämän jälkeen muiden EU-maiden kansalaiset. ISY tekee valintavaiheessa päätökset erikoisalasijoituksista.

Kesän eli kesä-heinäkuun amanuenssin toimien hakuaika on helmikuussa, valinnat tehdään maaliskuun alussa. Vuoden vaihteen, jolloin opiskelijoilla on lomaa, hakuaika on syyskuussa ja valinnat tehdään lokakuun alussa.

ISY:n kautta ei välitetä amanuenssin toimia jo LL-tutkinnon suorittaneille.

Olethan ISY:n kautta täytettävien amanuenssuurin osalta yhteydessä: ama(at)uef.fi.

Mikäli olet suorittanut lääkäritutkinnon ulkomailla ja tarvitset lääkäritutkinnon laillistamiseen Valviran edellyttämää kuuden kuukauden harjoittelujaksoa, olethan yhteydessä lääkärikoulutukseemme: laakarikoulutus(at)hyvaks.fi.

Ennen Valviran edellyttämää harjoittelujaksoa sinulla tulee olla:

  • Valviran todistus tutkinnon hyväksymisestä
  • riittävä Suomen kielen taito tehtävään
  • ansioluettelosi (CV)

Lisätietoja: