Hyppää pääsisältöön

Palvelemme kesäaikaan osin rajoitetuin aukioloajoin.

Katso poikkeusaukioloajat täältä.

Tapahtuma

Hyvä arki kaikille - Keski-Suomen hyvinvointialueen keskustelukierros Jyväskylässä

Tapahtuma-aika: 03.05.2022 17:00 - 19:00

Tapahtumapaikka: Jyväskylän yliopiston päärakennuksen juhlasali, Seminaarinkatu 15

Mikä on Keski-Suomen hyvinvointialue? Millainen sen tulisi olla? Miten sen tulisi palvella asukkaitaan? Millaisia odotuksia eri toimijoilla ja sinulla keskisuomalaisena on hyvinvointialueelle ja sen työtä ohjaavalle strategialle? Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheesta sekä rakentamaan yhdessä hyvää arkea Hyvä arki kaikille – Keski-Suomen hyvinvointialueen keskustelukierroksella.

Tervetuloa!

Tilaisuuden ohjelma

Kahvitarjoilu kello 16.30 alkaen.

  • Klo 17.00 Tilaisuuden avaussanat, aluevaltuuston puheenjohtaja Jani Kokko 
  • Klo 17.05 Näkökulma strategiaan, aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula ja aluevaltuuston 1. varapuheenjohtaja Aila Paloniemi 
  • Klo 17.15 Mikä on Keski-Suomen hyvinvointialue, keskeiset tunnusluvut, sidosryhmien strategiakyselyjen tulokset, vt. hyvinvointialuejohtaja Kati Kallimo 
  • Klo 17.25 Odotuksia hyvinvointialueen strategialle: Timo Koivisto, Jyväskylän kaupunginjohtaja 
  • Klo 17.35 Odotuksia hyvinvointialueen strategialle: Pirjo Peräahoaluekehitysjohtaja, Keski-Suomen liitto  
  • Klo 17.45 Nuorten puheenvuoro, Hilma Hurme ja Veronica Laihonen
  • Klo 17.55 Yhteistä keskustelua  
  • Klo 19.00 Tilaisuus päättyy 

Tilaisuutta on mahdollista seurata myös suorana lähetyksenä ja osallistua keskusteluun osoitteessa www.hyvaks.fi/strategia.

Strategia ohjaa hyvinvointialueen rakentamista 

Keski-Suomen hyvinvointialue rakentaa parhaillaan strategiaansa. Kevään aikana on kysytty ja kysytään keskisuomalaisilta, hyvinvointialueelle siirtyvältä henkilöstöltä, kuntajohdolta, kuntien vaikuttamistoimielimiltä, järjestöiltä, seurakunnilta ja yksityisiltä toimijoilta, miten sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut Keski-Suomessa nykyisin toimivat ja miten niitä pitäisi parantaa.  
 
Hyvinvointialueen strategia käsitellään kesäkuussa aluevaltuustossa, ja palvelustrategian valmistelu jatkuu syksyllä. Hyvinvointialueen strategia pitää sisällään myös vision, mission ja hyvinvointialueen arvot. Strategia kirkastaa, miten Keski-Suomessa edistämme yhdenvertaisuutta, hyvinvointi- ja terveyserojen kaventamista ja kustannusten kasvun hillintää. 
 
Keski-Suomen hyvinvointialue palvelee 1.1.2023 alkaen noin 273 000 keskisuomalaista.