Hyppää pääsisältöön

Ohjausvideot

Keski-Suomen hyvinvointialueen synnytysvalmennusvideot tarjoavat tärkeää tietoa Sairaala Novaan synnyttämään tuleville. Kahdeksanosaisessa synnytysvalmennuksessa käydään läpi mm. synnytyksen käynnistyminen, sairaalaan tulo, synnytyksen eri vaiheet sekä esitellään niitä sairaalan tiloja, joissa synnyttämään tulevat äidit, mahdolliset tukihenkilöt ja vastasyntyneet vauvat ovat. Videoiden etuna on se, että äidit ja heidän tukihenkilönsä voivat katsoa videoita juuri heille sopivana aikana ja videoihin voi palata yhä uudelleen.

Voit katsoa videot järjestyksessä yhtenä kokonaisuutena tai osa kerrallaan sen mukaan, mikä sinua erityisesti kiinnostaa. Videoiden kesto vaihtelee noin 2 minuutista reiluun 5 minuuttiin ja kokonaisuuden yhteiskesto on n. 29 minuuttia. Videoihin on saatavilla suomenkielinen tekstitys. Tekstityksen saa päälle klikkaamalla videon alapuolista neliönmallista kuvaketta ja valitsemalla suomenkielen.

Jokaisen synnytysvalmennusvideon ohesta löytyy linkkejä muille sivuille, joista voit lukea tarkemmin kyseisistä aiheista.

Huomaathan, että synnytysvalmennusvideot on kuvattu vanhassa Keski-Suomen keskussairaalassa ja sisältävät siksi osin vanhaa tietoa esimerkiksi perhehuoneisiin liittyen. Videot on tarkoitus päivittää syksyn 2023 aikana.

Videokirjasto

Katso videot upotuksista tältä sivulta tai klikkaa videon yläpuolista linkkiä katsoaksesi videot YouTubessa.

OSA 1: Synnytyksen käynnistäminen

 

OSA 2: Sairaalaan lähteminen

 

OSA 3: Kivunlievitys

 

OSA 4: Synnytyssalissa

 

OSA 5: Keisarileikkaus

 

OSA 6: Synnytyksen jälkeen

 

OSA 7: Tukihenkilö mukana synnytyksessä

 

OSA 8: Vastasyntyneiden osasto

 

Kylvetys ja navanhoito

OSA 1: Kylvetykseen valmistautuminen

 

OSA 2: Kylvetys

 

OSA 3: Kylvetyksen jälkeen

 

OSA 4: Navan hoito