Hyppää pääsisältöön

Ohjausvideot

Tämä 13-osainen videosarja esittelee Sairaala Novan synnytysyksikön toimintaa Jyväskylässä ja tarjoaa odottajille ja heidän tukihenkilöilleen tietoa raskauden loppusuoraa sekä synnytystä ja lapsivuodeaikaa varten.

Videoilla pääsee tutustumaan sairaalamme tiloihin ja käytäntöihin sekä synnytysyksikön henkilökuntaan. Olemme keränneet videoille niitä teemoja, joista on toivottu lisää tietoa, kuten kivunlievityksen eri keinot, imetys, synnytykseen valmistautuminen ja tukihenkilön rooli.

Videot koskevat normaalisti edennyttä, täysiaikaista raskautta. Mikäli raskaudenkulussa on jotain poikkeavaa, tulee ottaa yhteys neuvolaan tai synnytysvastaanottoon yksilöllisten toimintaohjeiden saamiseksi.

Videot voi katsoa sarjana tai yksittäisinä jaksoina. Niitä voi katsella itselleen sopivana aikana ja aiheisiin voi palata tarvittaessa. Videoilla on suomenkielinen tekstitys.

Perheet, jotka videoilla esiintyvät, ovat sallineet kameroiden läsnäolon yksityisten hetkiensä keskellä. Pystyimme näin tuomaan näkyville sellaisia tapahtumia, joita ulkopuoliset saavat harvoin todistaa. Videoiden tapahtumat ovat siis aitoja kuvia todellisista tilanteista. Jokainen perhe ansaitsee tästä suuren kiitoksen!

Lisäksi synnytysyksikkömme toimintaa voi seurata Instagramissa, tili on synnytykset_hyvaks ja julkaisemme siellä säännöllisesti ajankohtaisia tietoiskuja ja kuvia yksikkömme arjesta. Meille voi myös laittaa viestiä, vastaamme mielellämme kysymyksiin! 

Videokirjasto

Katso videot upotuksista tältä sivulta tai klikkaa videon yläpuolista linkkiä katsoaksesi videot YouTubessa.

Kaikki videot soittolistassa: Tutustu Sairaala Novan synnytysyksikköön

Synnytyksen käynnistyminen

 

Sairaalaan saapuminen

 

Synnytyskipu ja sen hoito

 

Sairaala Novan synnytyssalissa

 

Ponnistusvaihe ja vauvan ensihetket

 

Vesisynnytys

 

Synnytyksen erikoistilanteet

 

Sektio eli keisarileikkaus

 

Synnytykseen valmistautuminen ja tukihenkilön rooli

 

Aika synnytysvuodeosastolla

 

Kotiutumisen jälkeen

 

Imetys ja vauvamyönteisyys

 

Vastasyntyneiden teho- ja tarkkailuosasto